spot_img

Newgarden: «Η Formula 1 δεν είναι πρωτάθλημα οδηγών»

Ο δύο-φορές Πρωταθλητής του IndyCar, Josef Newgarden, δηλώνει πως η Formula 1 δεν τον ελκύει σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτήν τη στιγμή, όσο παλαιότερα.

Ο Josef Newgarden είχε ένα σύντομο πέρασμα στην αγωνιστική του καριέρα στην Ευρώπη, πριν «μετακομίσει» στην Αμερική το 2011. Εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην κατηγορία Indy Lights κι από την επόμενη σεζόν αγωνίζεται στο IndyCar. Μέσα σε μία δεκαετία έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα, σημείωσε 20 νίκες, ενώ την τελευταία διετία μετράει ισάριθμες δεύτερες θέσεις στη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα AMR22

Ο 31χρονος οδηγός αγώνων σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως συνεχίζει να σέβεται τη Formula 1, όμως είναι περισσότερο ενθουσιασμένος από τον ανταγωνισμό στο IndyCar.

Για εμένα, η γοητεία της Formula 1 έχει να κάνει με τη βαρύτητα των μονοθεσίων. Όποτε κάνω σκέψεις για το άθλημα, μου έρχεται στο μυαλό το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και η προσπάθεια να φτιάξουν (οι ομάδες) το ταχύτερο μονοθέσιο μέσω ενός λογικού (ή μη) χρηματικού ποσού. Αυτό είναι που μ’ ενθουσιάζει. Όμως, όσο μεγαλύτερος σε ηλικία γίνομαι, τόσο περισσότερο βρίσκομαι σε αγώνες ταχύτητας κι έχω δει Formula 1, δεν ξέρω αν θα ήθελα όντως ν’ αγωνίζομαι εκεί. Δεν μου φαίνεται τόσο πολύ «πρωτάθλημα οδηγών». Είναι πολύ εντυπωσιακό άθλημα, πάντα ήταν. Είναι κάτι που ασφαλώς θα ήθελα να κάνω, θα ήθελα να οδηγήσω οτιδήποτε μπορώ για να βιώσω την εμπειρία κι έπειτα να έχω γνώση «από πρώτο χέρι» για να μιλήσω πραγματικά γι’ αυτό. Νομίζω, όμως, πως στο IndyCar πραγματικά υπάρχει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που μπορεί να έχει ένας οδηγός αγώνων.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση παρουσίασης της Red Bull RB18 και Haas VF-22.

Τα τελευταία 2 χρόνια στο IndyCar συμμετέχουν αρκετοί οδηγοί από τη Formula 1, αλλά και τη Formula 2. Οι πιο αξιοσημείωτες συμμετοχές είναι οι Romain Grosjean, Callum Ilott και Christian Lundgaard, οι οποίοι έτρεξαν σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα του 2021. Μεμονωμένες εμφανίσεις, επίσης, πραγματοποίησε ο Kevin Magnussen, ενώ δοκιμές έκανε ο Nico Hülkenberg.

Το 2021 υπήρχαν 9 διαφορετικοί νικητές στο IndyCar, σε αντίθεση με τη Formula 1 όπου υπήρχαν 6 νικητές, παρόλο που ήταν οι περισσότεροι για το άθλημα από το 2012. Συνεχίζοντας, ο Newgarden δηλώνει πως αυτό που τον ελκύει στο IndyCar είναι η μεγάλη ευκαιρία για διάκριση που δίνεται στους οδηγούς.

Όταν είσαι οδηγός στο κορυφαίο επίπεδο, θέλεις να έχεις την ευκαιρία να διαγωνιστείς, να κερδίσεις Πρωταθλήματα, αλλά και μεγάλους αγώνες, ανεξάρτητα από την κατάστασή σου. Νομίζω πως, δυστυχώς, αυτό δεν υπάρχει στη Formula 1. Επομένως, από αυτή την οπτική, δεν είναι ελκυστικό σπορ.

Ο Newgarden δεν απορρίπτει εντελώς την προοπτική της Formula 1, όμως θα ήθελε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημοτικότητας του Πρωταθλήματος IndyCar.

Σε όλα τα πράγματα δεν λέω ποτέ οριστικά όχι, απλά δεν ξέρεις πώς μπορούν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα. Για εμένα, όμως, το IndyCar είναι η ζωή μου, είναι το πρωτάθλημα που με νοιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Και θέλω να το δω ν’ ακμάζει, καθώς πραγματικά αξίζει πάρα πολύ την αναγνώριση, κατά τη γνώμη μου, για το πόσο απίστευτο πρωτάθλημα είναι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Josef Newgarden διαγωνίζεται για χρόνια στο IndyCar και έχει διαφορετική φιλοσοφία για τους αγώνες ταχύτητας. Οι παραπάνω δηλώσεις του αναδεικνύουν τη διαφορετική «φύση» που έχουν οι αγώνες ταχύτητας στην αμερικάνικη ήπειρο, συγκριτικά με τη Formula 1.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για το 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles