spot_img

Stroll: «Γελοία όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι»

Ο οδηγός της Aston Martin, Lance Stroll, μίλησε για χειραγώγηση των κανόνων από τη διεύθυνση αγώνα στο GP Άμπου Ντάμπι του 2021.

Στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Aston Martin, ο ένας εκ των δύο οδηγών της, Lance Stroll, τοποθετήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα του 2021 στη Formula 1. Στο GP Άμπου Ντάμπι, τον «μεγάλο τελικό» της Formula 1 για το Πρωτάθλημα του 2021, ο Lewis Hamilton φάνταζε ως το φαβορί για τη νίκη. Η διαφορά που είχε από τη δεύτερη θέση και τον Max Verstappen ήταν αρκετά μεγάλη και φαινόταν πως μόνο με κάποιο απρόοπτο μπορούσε να συμβεί ανατροπή στην κατάταξη.

Αυτό το απρόοπτο συνέβη και ο Max Verstappen κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα. Αρκετοί οδηγοί έσπευσαν να σχολιάσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν στους τελευταίους γύρους, με την πλειοψηφία αυτών να μην κάνουν θετική κριτική.

Διαβάστε επίσης: Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα AMR22

Ο οδηγός της Aston Martin, Lance Stroll είχε αποφύγει να τοποθετηθεί δημόσια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 την περασμένη σεζόν. Ο Καναδός, ωστόσο, στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της ομάδας του ανέφερε πως η FIA δεν ακολούθησε τους κανόνες που η ίδια έχει θεσπίσει για τον τρόπο που πρέπει να ολοκληρώνεται ένας αγώνας. Ταυτόχρονα, περιέγραψε τους χειρισμούς του Masi ως «παράλογους».

Ναι, η αλήθεια είναι πως απομακρύνθηκα από όλα αυτά, όμως όντως έχω άποψη. Η γνώμη μου είναι πως ήταν «παράλογο» που δεν επιστρέψαμε σε ροή αγώνα με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν μπορούμε ν’ αλλάζουμε τους κανονισμούς στη μέση ενός αγώνα, ή στο τέλος του, να λέμε στα μισά μονοθέσια (που ήταν ένα γύρο πίσω) να μπορούν να προσπεράσουν. Δυστυχώς, ήμουν μέρος των οδηγών που δεν μπορούσαν να προσπεράσουν με ολοκαίνουρια soft ελαστικά, και να έχω την ευκαιρία ν’ ανακτήσω θέσεις και να κάνω κάτι, δεν ήταν βέβαιο, αλλά τέλος πάντων. Απλά δεν έχει συμβεί άλλη φορά αυτό και νομίζω πως είναι σημαντικό να κρατάμε μία συνοχή με τους κανονισμούς.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση της παρουσίασης της Red Bull RB18 και της Haas VF-22.

Ο Lance Stroll συνέχισε να κριτικάρει το χειρισμό του Michael Masi, αν και δείχνει να κατανοεί τα κίνητρά του:

Κατανοώ πως είναι πολύ καλό ν’ αγωνιστούμε και ο καθένας θέλει να δει τον τελευταίο γύρο του αγώνα και τους δύο οδηγούς που μάχονται για το Πρωτάθλημα να κοντράρονται μεταξύ τους, μόλις μ’ έναν γύρο ν’ απομένει. Δεν μπορούμε, όμως, να φανταζόμαστε κανονισμούς κατ’ αυτόν τον τρόπο στο τέλος ενός αγώνα. Πρέπει να είναι δεδομένοι. Ενδεχομένως να υπήρχε ένα λάθος, λόγω του οποίου τα μονοθέσια δεν θα περνούσαν αρκετά νωρίς όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε ή οι οδηγοί που ήταν ένα γύρο πίσω να μην επιτρεπόταν να περάσουν εγκαίρως. Εάν η συνέπεια αυτού ήταν να μην έχουμε έναν ολόκληρο γύρο σε κανονική ροή αγώνα, τότε θα έπρεπε απλά να το αποδεχτούμε. Αυτό είναι, οι κανονισμοί πρέπει να είναι σταθεροί. Στη Formula 1, έχουμε δει κάποια ασυνέπεια στη λήψη αποφάσεων και τις ποινές και νομίζω πως αυτό απλά ήταν λίγο υπερβολικό. Είναι σημαντικό αυτά τα πράγματα να είναι εξ’ αρχής δεδομένα.

Photo: Aston Martin

Τέλος, ο Stroll συμφώνησε με τη φράση του teammate του, Sebastian Vettel, περί εστίασης στο άθλημα και όχι στο show:

Νομίζω πως η συνέπεια δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στο άθλημά μας. Πιστεύω πως απλά στο GP Άμπου Ντάμπι αυτό που έγινε δεν ήταν σωστό. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί. Όταν υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας, τα μονοθέσια που είναι πίσω ένα γύρο περνούν κι έπειτα συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως τα μισά μονοθέσια μπορούν να περάσουν και τα μισά να μείνουν στη θέση τους και μετά να συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να τροποποιηθούν στη μέση ενός αγώνα, απλά για να δημιουργήσουμε show. Συνεπώς, συμφωνώ με τον Seb (Vettel) απόλυτα εάν είπε κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες με άλλα πράγματα, όμως σίγουρα αυτό ήταν απλά μία ένδειξη ασυνέπειας. Δεν μπορείς ν’ αλλάζεις κανονισμούς για το θέαμα. Πρέπει να είναι πρώτα το άθλημα. Αν υπάρχει κάτι που η Formula 1 ή η FIA έχει κάνει λάθος ή μπορούσε να πράξει διαφορετικά, αυτό πρέπει ν’ αξιολογηθεί εκ των υστέρων. Νομίζω, όμως, πως αυτό που συνέβη στο GP Άμπου Ντάμπι δεν ήταν σωστό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lance Stroll, αν και άργησε να τοποθετηθεί, εμφανίστηκε και αυτός αντίθετος με το χειρισμό της κατάστασης που διαμορφώθηκε στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι από τον Michael Masi. Υπάρχει έντονη φημολογία για αντικατάστασή του, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξέλιξη.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles