spot_img

Norris: «Δεν θέλουμε ψεύτικους αγώνες στην F1»

Ο αγαπητός νεαρός οδηγός της McLaren, Lando Norris, εξέφρασε με ειλικρίνεια κάποιες εύστοχες απόψεις γύρω από την σύγχρονη F1.

Ο 20χρονος Βρετανός καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση για πολλούς λάτρεις του σπορ. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε ιδιαίτερα τον λόγο: είναι αστείος, ταλαντούχος οδηγός και, παρά τη ντροπαλότητα και το νεαρό της ηλικίας, δεν φοβάται τόσο να εκφράσει την άποψή του.

Μόλις στη δεύτερη σεζόν του, ο Norris έχει επιτελέσει επάξια το ρόλο ενός αξιότιμου teammate, δίπλα στον Carlos Sainz. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, σε συνδυασμό με τις μοναδικές στιγμές που μας προσφέρει και εκτός πίστας, κάνει τους οπαδούς του να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Στην τωρινή εποχή της F1, αποτελεί έναν από τους οδηγούς με τη μεγαλύτερη προοπτική, ασχέτως αν δεν έχει ακολουθήσει ακόμη τα χνάρια άλλων νεαρών οδηγών, όπως ο Charles Leclerc ή ο Max Verstappen.

Διαβάστε επίσης: Η F1 θα διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Γερμανικό Τύπο, υποστήριξε πως οι συνθήκες αγώνων στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ δεν είναι πάντα ιδανικές.

Κάποιες φορές πιέζω και απλά δεν πάει πιο γρήγορα το μονοθέσιο. Για να κερδίσεις όμως στην F1, το να είσαι μόνο γρήγορος δεν είναι αρκετό. Δεν θέλουμε να σώζουμε τα ελαστικά μας. Δεν χρειαζόταν να το κάνουμε αυτό στις πιο μικρές κατηγορίες, εκεί οι αγώνες και η οδήγηση διασκεδάζουν περισσότερο.
Βέβαια οι αρχιμηχανικοί μας μάς βοηθούν με κάποιες συμβουλές τους. Αλλά ενδεχομένως επαναλαμβάνουν αυτά που ήδη κάνουμε ή σκεφτόμαστε ως οδηγοί.
Από την άλλη, υπάρχουν πράγματα που δεν θα προτιμούσαμε. Δεν θέλουμε να “χαραμίζουμε” χρόνο πατώντας κουμπιά στο τιμόνι και αλλάζοντας ρυθμίσεις. Αυτά τα μονοθέσια όμως είναι τόσο πολύπλοκα που χρειαζόμαστε ανατροφοδότηση από τους μηχανικούς μας. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
Έπειτα, φανταστείτε αν οι μάχες μεταξύ McLaren, Renault και Racing Point συνέβαιναν και στις πρώτες θέσεις. Θα έβλεπαν τους αγώνες πολύ περισσότεροι. Χρειαζόμαστε μονοθέσια που μπορούν να ακολουθήσουν το ένα το άλλο. Το ότι υπήρξαν κάποιες ανακατατάξεις λόγω φθοράς ελαστικών ή αναγκαστικής διαχείρισής τους δεν προωθεί το όμορφο racing που λατρεύουμε.
Θέλουμε να δίνουμε κάθε φορά το 100% και να μην αναγκαζόμαστε να προσέχουμε τα ελαστικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Τουρκίας, μαζί με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles