spot_img

O «χαμένος» Vinales κατηγορεί την Yamaha

O Maverick Vinales ήταν απογοητευμένος από την απόδοσή του στο GP Καταλονίας και έριξε την ευθύνη στη τελική της Yamaha M1 του.

Ο Ισπανός είχε έναν εφιαλτικό αγώνα, μόλις μια εβδομάδα μετά τη πρώτη του φετινή νίκη. Η απόδοση του στο Circuit de Catalunya ήταν κακή, πέφτοντας νωρίς στις πίσω θέσεις. Κατά τη διάρκεια των 24 γύρων δεν ανέκαμψε ποτέ, χάνοντας πολύ έδαφος στο Πρωτάθλημα.

Το καλύτερο που κατάφερε ήταν η 9η θέση, όμως ο Fabio Quartararo πήρε τη νίκη και ηγείται στη βαθμολογία. Ο Vinales ξέρει πως αν θέλει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα στο MotoGP πρέπει να φέρει αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όμως πρέπει να πηγαίνουν όλα όπως τα θέλει εκείνος και έχει προγραμματίσει με την ομάδα.

Τίποτα δεν πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Όταν ξεκινήσαμε και είδα τους Miller, Zarco, Petrucci να με περνάνε λες και ήταν σε αεροπλάνο, τότε κατάλαβα ότι η ημέρα θα ήταν δύσκολη. Πολύ απλά δεν είχα δύναμη. Ήμουν πίσω από τον Aleix και τον Cal για 16 γύρους και δεν μπορούσα να τους προσπεράσω. Περίμενα μέχρι να έχουν πρόβλημα με τα ελαστικά και μετά τους επιτέθηκα στα φρένα από εξωτερική. Ήταν τρελή κίνηση και με ρίσκο να πέσω. Δεν έχω να πω και πολλά. Όταν είσαι πίσω από κάποιον με Yamaha, δεν μπορείς να κάνεις προσπέραση. Αυτό το τριήμερο δυσκολευτήκαμε με την πρόσφυση. Κάναμε πολλές αλλαγές στην Μ1 και χάσαμε το δρόμο. Δεν κάναμε καλή δουλειά. Είτε μπαίναμε στην πίστα σήμερα, είτε όχι θα ήταν το ίδιο. Όταν προέρχεσαι από νίκη και κάνεις έναν τόσο καταστροφικό Αγώνα δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Είσαι χαμένος. Εδώ είχαμε πρόβλημα με το μπροστινό μέρος της Μ1. Το λύσαμε αλλά δημιουργήσαμε άλλα σε άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας. Δεν είναι εύκολο να το χωνέψω ότι στον προηγούμενο αγώνα ήμουν 1ος και τώρα 15ος.

Μπορεί ο Vinales να επανέλθει στους επόμενους αγώνες και να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles