spot_img

Ο Vettel σκέφτηκε να αποσυρθεί

Ο Sebatian Vettel αποκάλυψε πως είχε σκέψεις να αποσυρθεί από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, όμως αποκάλυψε επίσης πως έχει ακόμη κίνητρο.

Ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επιμένει πως ακόμα «καίει η φλόγα μέσα του» για τη Formula 1, παρόλο που έχει περάσει από το μυαλό του η σκέψη για αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Το 2021 ήταν η τελευταία χρονιά του Kimi Raikkonen στη Formula 1, με τους οδηγούς που έκαναν ντεμπούτο πριν το 2010 να γίνονται όλο και λιγότεροι. Οι γηραιότεροι οδηγοί στο grid είναι πλέον οι Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel. Με δεδομένο πως η Aston Martin έκανε βήματα προς τα πίσω τη φετινή σεζόν, θα έλεγε κάποιος πως η αισιοδοξία του Vettel για καλύτερα αποτελέσματα το 2022 δεν είναι μεγάλη. 

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Ωστόσο, ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διατηρεί τις φιλοδοξίες του για την Aston Martin. Ο Vettel μίλησε στην ιστοσελίδα F1-Insider και ξεκαθάρισε πως διατηρεί τη δίψα για επιπλέον επιτυχίες, αν και έχει σκεφτεί την αποχώρηση από τη Formula 1:

Φυσικά κάποιες φορές κάνεις την ερώτηση στον εαυτό σου. Θα έλεγα ψέματα εάν έλεγα πως η σκέψη να αποσυρθώ δεν έχει περάσει από το μυαλό μου. Όμως, δεν συνεχίζω μόνο για να περάσω κάποιο μήνυμα. Τότε δεν θα ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου και δεν θα είχα τόσο καλή απόδοση. Εάν δεν νοιώθω πλέον αυτή την εσωτερική θέληση και φιλοδοξία και μείνω απλά για να περάσω κάποιο μήνυμα ή για να «φουσκώσω» τον τραπεζικό μου λογαριασμό, αυτό θα ήταν προδοσία για τη γενιά που πρόκειται νε έρθει και να ζήσει το όνειρο. Έπειτα, μπορώ να διευθετήσω κάποια συγκεκριμένα ζητήματα όταν δεν θα οδηγώ (στη Formula 1), όμως ακόμα η «καίει η φλόγα» μέσα μου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο Vettel ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην είναι αρκετά γρήγορο το μονοθέσιο της Aston Martin το 2022 ώστε να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα και απάντησε:

Σαν αθλητής, είμαι ενοχλημένος και κάνω ό,τι μπορώ για να το κάνω γρηγορότερο (το μονοθέσιο). Όμως, δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αυτό είναι αλήθεια. Από αυτή την άποψη, είναι πρόβλημα «πολυτέλειας». Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως δεν θέλω να κάνω τα πάντα στο δικό μου αθλητικό μικρόκοσμο ώστε να κερδίσω. Αυτό δεν θα είχε καμία λογική. Το κίνητρο υπάρχει, προσπαθούμε να βελτιωθούμε όλοι μαζί και η ομάδα προσπαθεί ν’ αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση. Οι νέοι κανονισμοί προσφέρουν μία καταπληκτική ευκαιρία το 2022. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε ρεαλιστές και να μην κάνουμε κουβέντα για φαβορί, αλλά να εστιάσουμε στο πόσο καλό είναι το μονοθέσιό μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sebastian Vettel κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα με τη Red Bull (2010-2013), όμως δεν κατάφερε κάτι ανάλογο με τη Ferrari τα επόμενα χρόνια. Το 2021 μετακινήθηκε στην Aston Martin και ελπίζει να κλείσει την καριέρα του στη Formula 1 με όσο γίνεται καλύτερες επιδόσεις.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles