spot_img

Ο Hamilton πιστεύει πως ο Verstappen θα έπαιρνε την pole

Ο Lewis Hamilton εξασφάλισε την pole position στις κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας, όμως παραδέχεται πως ο Max Verstappen είχε στα χέρια του την πρώτη θέση μέχρι να κάνει το λάθος στην τελευταία στροφή της πίστας της Jeddah.

Οι κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας επιφύλασσαν μεγάλη μάχη για την pole position, με τον Max Verstappen να ξεκινάει τον τελευταίο του γύρο και να έχει κάνει απίστευτο χρόνο στα δύο πρώτα sectors. Ο Ολλανδός προηγείτο του Lewis Hamilton κατά 0,244s και φαινόταν πως θα εξασφάλιζε την pole position, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο της RB16B στην τελευταία στροφή, καταστρέφοντας το γύρο του και τις ελπίδες του να βρεθεί στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Έτσι, ο Verstappen εκκινεί στην 3η θέση στο GP Σαουδικής Αραβίας, με τους Hamilton και Bottas στην πρώτη σειρά.

Διαβάστε επίσης: GP Σαουδικής Αραβίας QP – Το λάθος του Verstappen έδωσε την pole στον Hamilton

Ο Lewis Hamilton έκανε δηλώσεις μετά το πέρας των κατατακτήριων, όπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε όλη τη διαδικασία:

Γενικά δυσκολεύτηκα σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Στο Q1 πραγματικά ήταν δύσκολο να βρω κατάλληλη πρόσφυση για τα ελαστικά, ενώ δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στο τριήμερο. Ήταν όμως, πολύ χειρότερα τα πράγματα στις κατατακτήριες, δεν είχα ρυθμό, ήμουν πίσω ακόμα και από τον Valtteri (Bottas). Όμως, ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο απρόβλεπτη ήταν η κατάσταση. Δυσκολευόμουν με το μονοθέσιο και στο τέλος, ο πρώτος γύρος (του Q3) ήταν έτσι κι έτσι. Και πάλι, είχα πολλά μικρά λαθάκια, είχα αυτό το μεγάλο λάθος στη στροφή 8 κι έπειτα, ο τελευταίος γύρος ήταν όλα ή τίποτα. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν ήμουν όσο γρήγορος ήλπιζα, όμως ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Lewis Hamilton αναφέρθηκε και στην “πρόκληση” της τελευταίας στροφής για τους οδηγούς, ενώ παρομοίασε όλη την πίστα της Jeddah με τον “τοίχο των Πρωταθλητών” στην πίστα του Montreal (GP Καναδά).

Εκεί είναι που προσπαθείς να βρεις τη σωστή ισορροπία, αν θα “επιτεθείς” ή όχι, είναι όντως πολύ απρόβλεπτο το αποτέλεσμα. Όπως είδατε και με τον Max (Verstappen), όλοι περνάμε στο όριο εκεί πέρα. Και μετά, σε όλη την πίστα υπάρχει ο “τοίχος των Πρωταθλητών”! Συνεπώς, είναι μία πολύπλοκη και απίστευτα γρήγορη πίστα. Έχει μεγάλη ένταση η οδήγηση, όμως ήταν απολαυστική. Νομίζω πως για όλους μας ήταν μία αγχώδης κατάσταση. Και ναι, πετύχαμε τον ταχύτερο γύρο, ο οποίος στο τέλος ήταν αρκετός. Όμως, εάν ο Max ολοκλήρωνε το γύρο του, θα ήταν σίγουρα μπροστά μας. Όπως και να ‘χει, είμαι χαρούμενος κι ευγνώμον και σίγουρα πρέπει απλά να δουλέψουμε ως ομάδα στον αγώνα από τις θέσεις που εκκινούμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Hamilton, τέλος, μίλησε για το πώς πρέπει η Mercedes να προσεγγίσει τον αγώνα.

Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, μ’ αυτό το σκοπό έγινε η προετοιμασία μας. Πιστεύω, χωρίς αμφιβολία, πως η Red Bull θα είναι γρήγορη στον αγώνα. Επομένως, σαν σύνολο, πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα και να συνεργαστούμε ως ομάδα και πιστεύω πως ο Valtteri κι εγώ, θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Επίσης, πρέπει απλά να το απολαύσουμε, είναι νυχτερινός αγώνας, καινούρια πίστα, πολλοί άγνωστοι παράγοντες, όμως θα πιέζουμε.

Ο Lewis Hamilton απέκτησε πλεονέκτημα στη σειρά εκκίνησης του GP Σαουδικής Αραβίας, το οποίο και θα θελήσει να εκμεταλλευτεί και να τεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles