spot_img

Με κλειστά τα μάτια ο Leclerc στη στροφή 22 του Q3

Ο Charles Leclerc είπε, αστειευόμενος, πως στο Q3 του GP Σαουδικής Αραβίας έκλεισε τα μάτια του στο σημείο που είχε το ατύχημα στο FP2, στη στροφή 22.

Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο της SF21 στη στροφή 22 της πίστας της Jeddah και είχε ένα αρκετά σφοδρό ατύχημα. Οι μηχανικοί της Ferrari είχαν έτοιμο το μονοθέσιο του Μονεγάσκου το Σάββατο και ο Leclerc, με μία απίστευτη επίδοση στο Q3, τερμάτισε στην 4η θέση στις κατατακτήριες.

Διαβάστε επίσης: GP Σαουδικής Αραβίας QP – Το λάθος του Verstappen έδωσε την pole στον Hamilton

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Leclerc περιέγραψε την απόδοση που είχε στο Q3:

Νομίζω πως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από αυτό (4η θέση). Ο γύρος μου ήταν πολύ καλός και, πραγματικά, ήταν στο όριο. Στη στροφή 22 έκλεισα ελαφρώς τα μάτια μου στο γρήγορο γύρο μου και φαίνεται πως απέδωσε! Ήταν ένας πάρα πολύ καλός γύρος και είμαι πολύ χαρούμενος που εκκινώ από την 4η θέση στον αγώνα. Το “έκλεισα τα μάτια μου” είναι απλά μία έκφραση, είμαι σίγουρος πως ήταν ορθάνοιχτα! Όμως, έχασα το πίσω μέρος (στο FP2) και ειλικρινά νόμιζα πως στο τέλος θα συνέβαινε το ίδιο με την Παρασκευή. Αυτή τη φορά το κράτησα (το μονοθέσιο) εντός πίστας και δεν αποσταθεροποιήθηκε, επομένως ήμουν πολύ χαρούμενος.

Ο Leclerc έχει φέτος 2 pole positions σε circuit πόλης (GP Μονακό και Αζερμπαϊτζάν) και παραδέχτηκε πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας το να καταφέρει ν’ ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του:

Η αυτοπεποίθηση σε αυτά τα circuit πόλης είναι που κάνει τη διαφορά στο τέλος. Γενικά, όποτε καταφέρνουμε να έχουμε ένα μονοθέσιο που μου δίνει τέτοια θετική ψυχολογία, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο σε αυτή την πίστα, ειδικά με ό,τι συνέβη στο FP2. Απλά έπρεπε να το πάω βήμα-βήμα από τους πρώτους γύρους στο FP3 στον τελευταίο μου στο Q3. Εκείνη τη στιγμή, μπόρεσα επιτέλους να τα κάνω όλα σωστά και απλά έκανα την προσπάθειά μου και απέδωσε. Εάν κοιτάξετε τη στροφή 22, νομίζω πως όλη τη διάρκεια της ημέρας (FP3 και κατατακτήριες) δεν ήμουν ιδιαίτερα “άνετος” με δεδομένο αυτό που συνέβη την Παρασκευή. Στον τελευταίο μου γύρο στο Q3 κέρδισα περίπου 0,2s συγκριτικά με όλους τους προηγούμενούς μου γύρους, οπότε απλά προσπάθησα για το καλύτερο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Βλέποντας το κακό αποτέλεσμα του team-mate του, Carlos Sainz (15η θέση), ο Leclerc μίλησε για τις δικές του δυσκολίες στη διάρκεια των κατατακτήριων:

Κι εγώ είχα ένα πολύ δύσκολο Q2, νομίζω πως στο Q1 ο Sainz ήταν μάλλον πιο άνετος με το μονοθέσιο. Κι εγώ ήμουν σε καλό επίπεδο, και μόλις βάλαμε τα medium ελαστικά, το μονοθέσιο ήταν πολύ “ζόρικο” στην οδήγηση, είχαμε προβλήματα με το πίσω μέρος. Στο τέλος, όμως, καταφέραμε να κάνουμε μικρές αλλαγές για τη δεύτερη προσπάθεια του Q2 και ήταν λίγο καλύτερα. Στο Q3 έκανα την καλύτερή μου επίδοση με τη soft γόμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η επίδοση του Charles Leclerc στο Q3 τον έφερε στην 4η θέση της σειράς εκκίνησης του GP Σαουδικής Αραβίας, με τη Ferrari να στηρίζει κυρίως στον ίδιο της ελπίδες της για βαθμολόγηση στον αγώνα, καθώς ο Carlos Sainz βρίσκεται στη 15η θέση.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles