spot_img

Στη Mercedes δεν πιστεύουν ούτε σε θαύματα

H κατάσταση είναι πολύ άσχημη στη Mercedes, καθώς ούτε με θαύμα δεν θα καταφέρουν να κάνουν έναν καλό αγώνα στην Imola.

Το GP Εμιλία-Ρομάνια αποδεικνύεται ακόμα ένα καταστροφικό τριήμερο για την Mercedes και ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff είναι πεπεισμένος πως τα πράγματα δεν θα καλυτερεύσουν για τους Lewis Hamilton και George Russell στον αγώνα της Κυριακής.

Την απογοητευτική εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής επανέλαβε η Mercedes στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου. Τα δυο «Ασημί Βέλη» εκκίνησαν από την 11η και 13η θέση του grid και κατά τους 21 γύρους δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την θέση τους. Ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε την μονομαχία με τον Yuki Tsunoda της Scuderia AlphaTauri τερματίζοντας στην 14η θέση.

Διαβάστε επίσης: Ο Leclerc ρίχνει την ευθύνη στα ελαστικά για την εμφάνιση στο Sprint

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας και δείχνει απαισιόδοξος για τον αγώνα.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σημειώνουμε βαθμούς. Δεν είναι όμως αυτές οι προσδοκίες μας και για εμάς η Ίμολα είναι τελειωμένη υπόθεση. Είναι δύσκολο να φέρουμε τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία και δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Δεν ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα στην αρχή του αγώνα, γιατί το προσπέρασμα είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε θέσεις, αλλά θα χρειαστεί δουλειά. Αυτό το τριήμερο είναι μια προειδοποίηση. 

Ακούστε την εκπομπή slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Πέρα από τις δυσκολίες με την θερμοκρασία των ελαστικών η W13 ήταν πολύ αργή στις ευθείες και ήταν σχεδόν αδύνατο να αξιοποιήσει την μοναδική ζώνη DRS της πίστας. Όπως φάνηκε και από τον Αγώνα Sprint, η διαχείριση ελαστικών θα παίξει σημαντικό ρόλο. Συνήθως η Mercedes δείχνει να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στην φθορά των ελαστικών σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Βέβαια όλα αυτά τα σενάρια θα αλλάξουν σε περίπτωση που ο αγώνας διεξαχθεί με βροχή.  

Photo: Mercedes-AMG

Όπως τόνισε και ο George Russell στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, η τακτική των pit stop θα καθορίσει και το αποτέλεσμα.

Η στρατηγική θα είναι το κλειδί και θα πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους για να κερδίσουμε θέσεις. Καταλάβαμε κάποια πράγματα σήμερα για την απόδοσή μας, αλλά και πάλι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρά τις όποιες επιτυχίες μας στους πρώτους αγώνες, αυτό το τριήμερο είμαστε ίσως εκεί που αξίζουμε.  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα. 

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles