spot_img

Ο Leclerc θέλει το 1-2 στον αγώνα για τη Ferrari

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών, Charles Leclerc, κατέκτησε την 4η φετινή του pole position και ήταν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος με την επίδοσή του.

Η Ferrari και ο Charles Leclerc φαινόταν να έχουν το προβάδισμα στις κατατακτήριες του GP Ισπανίας, όμως στην πρώτη προσπάθεια του Μονεγάσκου στο Q3 τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα για τον ίδιο. Μία περιστροφή στο τελευταίο chicane της πίστας τον ανάγκασε να μη συμπληρώσει χρόνο, κάτι που του αύξησε την πίεση για τη συνέχεια της διαδικασίας. Ωστόσο, ο τελευταίος του γύρος ήταν άψογος, καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:18.750 και κατέκτησε την pole position νούμερο 13 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο Charles Leclerc ρωτήθηκε, αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων, πώς αισθάνεται για την επιτυχία του, με τον ίδιο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος:

«Νιώθω καλά, ήταν πολύ δύσκολη περίοδος, ειδικότερα στο Q3, καθώς έκανα λάθος στην πρώτη μου προσπάθεια. Προφανώς, στη συνέχεια είχα μόνο ένα γύρο, όμως πήγε εξαιρετικά καλά. Είχα ένα μικρό λάθος στο γύρο μου, όμως κατάφερα να διατηρήσω τον έλεγχο του μονοθεσίου μου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την pole position, ήταν ένας πολύ καλός γύρος και το μονοθέσιο ήταν, επίσης, απίστευτο. Συνεπώς, είμαστε χαρούμενοι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Σχετικά με το στατιστικό που θέλει τον κάτοχο της pole position να κερδίζει συχνά στο GP Ισπανίας, ο Leclerc ανέφερε τα παρακάτω:

«Είμαι σε μία πολύ πλεονεκτική θέση ξεκινώντας τον αγώνα, όμως αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με τα ελαστικά στους τελευταίους δύο αγώνες, συγκριτικά με τη Red Bull. Συνεπώς, ο Max (Verstappen) είναι ακριβώς πίσω και, αν δε διαχειριστούμε κατάλληλα τα ελαστικά, θα χάσουμε αυτή τη νίκη. Συνεπώς, χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε αυτό και να κάνουμε καλή δουλειά αύριο».

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Ο Μονεγάσκος ελπίζει πως θα τον βοηθήσει στον κυριακάτικο αγώνα και ο teammate του, Carlos Sainz, που θα εκκινήσει από την 3η θέση:

«Πραγματικά το ελπίζω στο 1-2, μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί με τον Carlos, θα ήταν πολύ καλό για την ομάδα. Επομένως, όντως θα τα δώσουμε όλα».

Ο Charles Leclerc βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα οδηγών, με τον Max Verstappen να βρίσκεται 19 πόντους πίσω του. Ο οδηγός της Ferrari επιθυμεί να μετουσιώσει την pole position στην πίστα της Βαρκελώνης σε νίκη και να αυξήσει το πλεονέκτημά του.

Δείτε το GP Monza για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles