spot_img

O Norris έχει άσχημα νέα για τους φίλους της McLaren

O Lando Norris της McLaren Racing έκανε μία παραδοχή που δεν συνάδει με τη λογική και το μομέντουμ της ομάδας του στους τελευταίους αγώνες.

Ο Νorris γιόρτασε το 100ο του Grand Prix στη Formula 1 με το 4ο συνεχόμενο βάθρο του φέτος, παρόλο που πριν το σαββατοκύριακο δήλωνε σκεπτικός σχετικά με τη δυναμική που θα έχει η MCL60 στο Circuit Of The Americas. Μπορεί η 2η θέση που κατετάγη ο Βρετανός (σ.σ. τερμάτισε 3ος, αλλά αποκλείστηκε ο Lewis Hamilton) να τον ανέβασε στην 6η στο πρωτάθλημα, όμως ο ίδιος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για νίκη που είχε η McLaren φέτος, ήταν στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα o 24χρονος δήλωσε:

«Πιστεύω ότι έχουμε χάσει τη μεγαλύτερή μας ευκαιρία για νίκη; Η απάντηση είναι, ναι. Πιστεύω στο Κατάρ είχαμε τις περισσότερες πιθανότητες και χάσαμε. Δεν θέλω να πω “όχι”, δεν το λέω ποτέ. Νομίζω όμως ότι στο καλεντάρι δεν υπάρχουν άλλες πίστες με στροφές υψηλής ταχύτητας, όπως η Suzuka και το Lusail. Δεν πιστεύω ότι οι εναπομείναντες πίστες έχουν χαρακτηριστικά που μας ταιριάζουν. Οι καλύτερες έχουν περάσει. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι μπορούμε να παλέψουμε για βάθρα, αλλά οι άλλοι είναι πολύ γρήγοροι για μένα».

Μην χάσετε απόψε στις 21:30 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ. Βρείτε το link πατώντας εδώ. 

Ο Norris τόνισε ότι παρά τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί η MCL60, αυτή παραμένει ένα επίπεδο κάτω των ανταγωνιστών της στα σημεία που υπάρχουν στροφές χαμηλής ταχύτητας. Πιο συγκεκριμένα:

«Αν κοιτάξετε πως τα έχουμε πάει σε αγώνες που έχουν αρκετές στροφές χαμηλής ταχύτητας, δεν θα έλεγα ότι ανυπομονώ να έρθει η Βραζιλία. Πιστεύω θα τα πάμε πολύ άσχημα εκεί. Πιθανόν, το Βέγκας και το Άμπου Ντάμπι να’ ναι καλύτερα για μας.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #126 για τον κόσμο της Formula 1 με την ανάλυση του GP Κατάρ. 

Τα σχόλια του Βρετανού οδηγού, σχετικά με τις αδυναμίες του μονοθεσίου στις αργές στροφές, δεν άφησε αναπάντητα ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, ο οποίος φέρεται να συμφωνεί με τις δηλώσεις του οδηγού του. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Φρενάροντας στη στροφή 11 και επιταχύνοντας μετά, από αυτή, ήταν η πιο προβληματική φάση από πλευράς απόδοσης μονοθεσίου. Το περιμέναμε, έχει να κάνει με τις αναπηδήσεις, με το φρενάρισμα και την έλξη σε δύο πάρα πολύ αργές στροφές, που ξέρουμε ότι δεν είμαστε καλοί εκεί. Έχει αναφερθεί το θέμα στο τμήμα εξέλιξης, όμως δεν προλαβαίνουμε να το λύσουμε τη φετινή σεζόν».

Παρά την εγκατάλειψη του Oscar Piastri από διαρροή νερού μετά από επαφή στον πρώτο γύρο με τον Esteban Ocon, η 2η θέση του Norris στον αγώνα ήταν αρκετή για να ανεβάσει τη McLaren στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών προσπερνώντας, πλέον, την Aston Martin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles