spot_img

Ο Wolff προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, προσπάθησε να δώσει τη δική του εκδοχή σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον Lewis Hamilton σε αποκλεισμό από το GP ΗΠΑ.

Παρά το νέο αεροδυναμικό πακέτο και τη σαφή αγωνιστική βελτίωση, ο αγώνας της Formula 1 στο Τέξας εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τη Mercedes-AMG. Η κακή στρατηγική της γερμανικής ομάδας περιόρισε τον Lewis Hamilton στη δεύτερη θέση πίσω από τον νικητή, Max Verstappen.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε από τα τελικά αποτελέσματα του GP ΗΠΑ. Ο λόγος ήταν η παραβίαση του άρθρου 3.5.9 (e) των τεχνικών κανονισμών, που αφορούν την υποχρεωτική σανίδα του πατώματος των μονοθεσίων. Όπως αναφέρει ο κανονισμός, δεν πρέπει να μετρηθεί κάτω από 9mm, κάτι που συνέβη στο μονοθέσιο του Βρετανού.

Μην χάσετε απόψε στις 21:30 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ. Βρείτε το link πατώντας εδώ. 

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, εξέφρασε το λόγο που το μονοθέσιο του Hamilton βρέθηκε εκτός ορίων των τεχνικών κανονισμών.

«Οι επιλογές στο set-up ενός μονοθεσίου σε ένα τριήμερο που περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ είναι πάντα μία μεγάλη πρόκληση. Είχαμε μόνο μία ώρα δοκιμές. Στην πίστα του Τέξας είναι ακόμη πιο δύσκολο αυτό λόγω των αναπηδήσεων και του νέου αεροδυναμικού πακέτου που είχαμε. Στην τελική όμως δεν έχει τίποτα σημασία. Κάναμε λάθος επιλογές και άλλοι κάνανε σωστές. Πρέπει να το χωνέψουμε, να μάθουμε τι πήγε λάθος και να επιστρέψουμε δριμύτεροι στον επόμενο αγώνα».

Ο Hamilton δεν ήταν ο μοναδικός που επηρεάστηκε, καθώς μαζί του αποκλείστηκε από τα τελικά αποτελέσματα και ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari.To μονοθέσιο του Μονεγάσκου είχε την ίδια παρατυπία με αυτό του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Αμφότεροι επηρεάστηκαν σημαντικά στη βαθμολογία οδηγών έπειτα από αυτή την εξέλιξη.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #126 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles