spot_img

Ο Quartararo υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Yamaha

O Fabio Quartararo αναμένεται να παραμείνει στη Yamaha για τα επόμενο χρόνια έχοντας υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με την ιαπωνική ομάδα.

Η Yamaha Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Fabio Quartararo για δύο ακόμα χρόνια. Η συμφωνία διασφαλίζει ότι ο Γάλλος αναβάτης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Yamaha Factory Racing MotoGP Team κατά τη διάρκεια των σεζόν 2025 και 2026.

Για το ιαπωνικό εργοστάσιο η διατήρηση του Κουαρταραρό στην ομάδα του MotoGP αποτελούσε προτεραιότητα, καθώς επικεντρώνονται πλήρως στην υποστήριξή του. Η απόφασή του να μείνει στην «μπλε ομάδα» ενισχύθηκε από την αφοσίωση της Yamaha να κατακτήσει εκ νέου τις νίκες, μέσω της συνεχούς βελτίωσης της YZR-M1.

Αν και βρίσκονται μαζί μόλις για τέσσερα χρόνια, ο Κουαρταραρό και η Yamaha έχουν δημιουργήσει έναν φυσικό δεσμό που αναγνωρίζεται ευρέως από τους φίλους του MotoGP. Αυτή η αποτελεσματική συνεργασία κατέληξε στην κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Τίτλου του Κουαρταραρό στο MotoGP το 2021, κατά την πρώτη του σεζόν με την Εργοστασιακή Ομάδα, και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης το 2022.

Με την Εργοστασιακή Ομάδα, ο Quartararo έχει σημειώσει 8 νίκες και 21 παρουσίες στο βάθρο κατά τις σεζόν 2021-2024, καθώς και 3 νίκες και 10 παρουσίες στο βάθρο με την δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα έτη. Επίσης, έχει κερδίσει 16 pole positions και 41 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά σε συνολικά 93 Grand Prix με την YZR-M1.

Η ανανέωση αυτή βάζει τέλος σε μια φημολογία που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και κορυφώθηκε φέτος, ότι ο Quartararo είναι δυσαρεστημένος από τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Yamaha και ψάχνει το μέλλον του σε άλλο εργοστάσιο. Επίσης, αναμένεται να επηρεάσει συνολικά την αγορά των αναβατών καθώς κλείνει μια αγωνιστική θέση σε εργοστασιακή ομάδα, την οποία πιθανώς εποφθαλμιούσαν και άλλοι.

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Ο Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing, δήλωσε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Fabioθα παραμείνει αναβάτης της Yamaha. Η διατήρηση του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Project της Yamaha για το MotoGP. Ο Fabio είναι εξαιρετικό ταλέντο, εργατικός, σπουδαίος ομαδικός παίκτης και έχει πολλά αγωνιστικά χρόνια μπροστά του. Η Yamaha Motor Company, η Yamaha Motor Racing και η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP δεν φείδονται προσπαθειών για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον με τον Φάμπιο ακολουθώντας μια πιο «επιθετική προσέγγιση» στην ανάπτυξη της μοτοσικλέτας. Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος εσωτερικής διαχείρισης, πρόσληψης κορυφαίας τεχνογνωσίας στον κλάδο, νέων εξωτερικών τεχνικών συνεργασιών, αυξημένου προϋπολογισμού ανάπτυξης και εντατικοποιημένου προγράμματος δοκιμών. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία για να επιστρέψουμε στις νίκες. Ο Fabio έχει καταλάβει αυτή τη δέσμευση και αυτό του έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάρει την απόφασή του να παραμείνει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια. Ο Fabio είναι στη Yamaha από το 2019 και μαζί μας, στην εργοστασιακή ομάδα, από το 2021. Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, πετύχαμε πολλές επιτυχίες: 8 νίκες, 21 βάθρα, έναν παγκόσμιο τίτλο MotoGP και μία δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Είμαστε οι πρώτοι που παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να επιστρέψουμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμασταν το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αλλά με τον Fabio μπιο όλοι ξέρουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100%. Του είναι επίσης φυσικό να δημιουργεί αρμονία και καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη του προσωπικού. Μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Ομάδας και της Yamaha σε κάθε βήμα, καθώς προσπαθούμε να κερδίσουμε περισσότερα πρωταθλήματα μαζί».

Ο ίδιος ο Fabio Quartararo για το νέο του συμβόλαιο με τη Yamaha δήλωσε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι πρόκειται να συνεχίσω την περιπέτειά μου στα ΜΠΛΕ! Τον περασμένο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε ότι έχει μια νέα προσέγγιση και μια νέα επιθετική νοοτροπία. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: θα επιστρέψουμε μαζί στην κορυφή! Πριν από έξι χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP και από τότε έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μαζί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αρχίσουμε να παλεύουμε ξανά για τη νίκη. Θα δουλέψω σκληρά, και είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε το όνειρό μας για άλλη μια φορά!».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles