spot_img

Ο Verstappen χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εγκατάλειψή του

Ο Max Verstappen εξέφρασε την απογοήτευσή του και τον εκνευρισμό του, μετά τη δεύτερη εγκατάλειψή του από μηχανικό πρόβλημα σε τρεις αγώνες.

Ο Max Verstappen διεκδικούσε, σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες, τη νίκη στο GP Αυστραλίας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 απείλησε τον Charles Leclerc μόνο στη δεύτερη συνέχιση του αγώνα στον 27ο γύρο, έκτοτε έμεινε πίσω από τον Μονεγάσκο. Ωστόσο, η αναξιοπιστία της αυστριακής ομάδας του στέρησε, για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες, πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Ο Max Verstappen περιέγραψε την εγκατάλειψή του στο GP Αυστραλίας ως «πολύ απογοητευτική και απαράδεκτη», σε δηλώσεις που έκανε στο Sky Sports μετά το πρόωρο τέλος του δικού του αγώνα:

Είμαστε ήδη μίλια πίσω (στο Πρωτάθλημα οδηγών), επομένως δεν θέλω να μιλήσω καθόλου περί μάχης για το Πρωτάθλημα αυτήν τη στιγμή. Νομίζω πως είναι πιο σημαντικό το να τερματίζουμε στους αγώνες. Εννοώ πως σήμερα, γενικότερα, ήταν μία κακή ημέρα και πάλι. Δεν είχαμε ιδιαίτερο ρυθμό (για τη νίκη), συνεπώς απλά έκανα διαχείριση των ελαστικών μου και προσπαθούσα απλά να φτάσω ως το τέλος του αγώνα. Φαινόταν μία εύκολη 2η θέση ούτως ή άλλως, γνώριζα πως δεν μπορούσα να δώσω μάχη με τον Charles (Leclerc), επομένως δεν υπήρχε νόημα να δοκιμάσω να του ασκήσω πίεση. Όμως, δεν τερματίσαμε στον αγώνα, κάτι που είναι αρκετά απογοητευτικό και απαράδεκτο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Η Red Bull Racing πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο μονοθέσιο του Max Verstappen πριν την έναρξη του αγώνα, με τον ίδιο να παραδέχεται πως τον προβληματίζει η αναξιοπιστία που βιώνει στην αρχή του Πρωταθλήματος:

Γνώριζα πως υπήρχε πρόβλημα, συνεπώς πάντα υπήρχε ερωτηματικό για το αν θα τερμάτιζα τον αγώνα. Εννοώ, δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα εάν θέλουμε να μαχόμαστε για το Πρωτάθλημα. Δεν ξέρω (ποιο ήταν το πρόβλημα), θα πρέπει να φέρουν πίσω το μονοθέσιο και να κάνουν την έρευνά τους.

Ο Max Verstappen, παρά το γεγονός πως πέτυχε μία νίκη σε τρεις αγώνες το 2022, είναι πολύ πίσω στη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών, με τον επικεφαλής Charles Leclerc να βρίσκεται 46 πόντους μπροστά. 

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles