spot_img

GP ΗΠΑ: Θηρίο ανήμερο στο Τέξας ο Bastianini

Ο Enea Bastianini ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP ΗΠΑ, τον 500ό αγώνα στην ιστορία του MotoGP για λογαριασμό της Gresini Racing.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ducati μετατράπηκε σε νίκη στο Circuit of the Americas. Αυτή, βέβαια, δεν κατέληξε σε κάποια από τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες, καθώς ο Enea Bastianini με Gresini Racing ήταν ταχύτατος και πέτυχε τη δεύτερή του νίκη σε τέσσερις αγώνες. Στη 2η θέση ήταν ο Alex Rins με Suzuki, ο οποίος ανέβηκε πολλές θέσεις. Ο Jack Miller με εργοστασιακή Ducati σημείωσε το πρώτο του φετινό βάθρο, τερματίζοντας στην 3η θέση. Η δεύτερη Suzuki του Joan Mir ολοκλήρωσε το GP ΗΠΑ στην 4η θέση, με τον Francesco Bagnaia με Ducati να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Μετά από φανταστική μάχη ανάμεσα σε δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, ο Marc Marquez με Honda τερμάτισε στην 6η θέση, με τον Fabio Quartararo με Yamaha να καταλήγει στην 7η θέση. Ο Ισπανός είχε ένα τρομερό comeback, καθώς στην εκκίνηση έπεσε μέχρι τη 19η θέση. Η Pramac Racing (Ducati) είχε τις θέσεις 8 και 9, με τον Jorge Martin να είναι πάνω από τον Johann Zarco. Ακολούθησαν οι δύο Aprilia των Maverick Vinales και Aleix Espargaro στη 10η και 11η θέση αντίστοιχα.

Ο Brad Binder ήταν και πάλι η ταχύτερη ΚΤΜ και βρέθηκε στη 12η θέση, με τον Pol Espargaro με Honda να έπεται στη 13η θέση και τον Takaaki Nakagami με Honda να τερματίζει στη 14η θέση. Οι Ιταλοί Franco Morbidelli με Yamaha, Andrea Dovizioso με Yamaha και Luca Marini με Ducati κατετάγησαν στις θέσεις 15, 16 και 17 αντίστοιχα. Την κατάταξη, στις θέσεις 18 με 22, συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira, Raul Fernandez και Remy Gardner με ΚΤΜ, καθώς και οι Fabio di Giannantonio με Ducati και Darryn Binder με Yamaha.

Οι Alex Marquez με Honda και Marco Bezzecchi με Yamaha εγκατέλειψαν στο GP ΗΠΑ. Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών προηγείται ο Enea Bastianini με Ducati (61 πόντους), με την ιταλική ομάδα να προηγείται στους κατασκευαστές με 86 πόντους. Επόμενος αγώνας για το MotoGP είναι το GP Πορτογαλίας και διεξάγεται το τριήμερο 22-4 Απριλίου.

Αποτελέσματα GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles