spot_img

Ο Verstappen γνώριζε πως η νίκη είχε χαθεί

Ο Max Verstappen μίλησε για το GP Ισπανίας όπου έχασε τη νίκη στους τελευταίους γύρους, κάτι που όπως δήλωσε αργότερα και ο ίδιος ήταν προβλεπόμενο.

Ο αγώνας της Κυριακής πήρε μια διαφορετική τροπή για τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» παρά το δυναμικό του ξεκίνημα. Έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και προσπέρασε τον Lewis Hamilton, έχοντας την εσωτερική γραμμή στην πρώτη στροφή της Circuit de Barcelona-Catalunya. Πήρε την πρωτοπορία και οι δυο τους άνοιξαν γρήγορα την διαφορά από το υπόλοιπο grid.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η στρατηγική pit stop όμως της Mercedes άφησε τόσο την ομάδα όσο και τον ίδιο με «δεμένα χέρια».

Μετά από ένα σημείο ήταν ξεκάθαρο ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Μόλις από το τέλος των πρώτων stints με την μαλακή γόμα ήταν πολύ πιο γρήγορος. Όταν στη συνέχεια έβαλε την μεσαία γόμα είχε πιο καλό ρυθμό και μπορούσε να κρατήσει την μεταξύ μας διαφορά στο δευτερόλεπτο. Ως αποτέλεσμα δεν είχαμε άλλη επιλογή στην στρατηγική μας. Μόλις έκαναν και το δεύτερο pit stop ήξερα ότι ήταν αδύνατο να κρατήσω την θέση. Ήδη δυσκολευόμουν πολύ με το δικό μου σετ ελαστικών και από γύρο σε γύρο μείωνε διαρκώς την απόστασή μας.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο 23χρονος υπογράμμισε πως μόνο η στρατηγική δεν θα αρκούσε για να κλειδώσει μια ακόμα νίκη στη σεζόν.

Ο σημερινός αγώνας απέδειξε ότι η απόδοσή μας δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήμασταν αρκετά πιο αργοί. Παρ’ όλα αυτά, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουμε κάνει μεγάλα άλματα. Πιστεύω αν είχαμε κάνει και δεύτερο pit stop δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσαμε να καλύψουμε ξανά γρήγορα την διαφορά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό αλλά έκανα ό,τι μπορούσα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται τώρα στο GP Μονακό την ερχόμενη Κυριακή. Πώς θα ανταποκριθούν οι δυο μεγάλοι ανταγωνιστές στη δύσκολη και απαιτητική πίστα;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles