spot_img

Ο Verstappen και η σημασία του φετινού πρωταθλήματος

Ο Max Verstappen πιστεύει πως η ενδεχόμενη κατάκτηση (ή μη) του πρωταθλήματος οδηγών δεν θ’ αλλάξει ιδιαίτερα τη ζωή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε θα «έχει εφιάλτες» αν ο Hamilton τον κερδίσει τη φετινή σεζόν.

Οι περισσότεροι οδηγοί της Formula 1, αν κατακτήσουν κάποιο πρωτάθλημα οδηγών, το θεωρούν ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή τους. Νιώθουν πως τους ανταποδίδονται οι κόποι και οι θυσίες μιας ζωής που κάνουν για να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Max Verstappen από μικρή ηλικία τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων της Formula 1. Καθοδηγούμενος από τον πατέρα του Jos, που επίσης ήταν πρώην οδηγός της Formula 1, έδειξε από την αρχή της καριέρας του πως έχει τα προσόντα που χρειάζονται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά το GP Τουρκίας, ο Max Verstappen δήλωσε πως “είτε βγούμε πρώτοι είτε δεύτεροι, πάλι θα έχουμε κάνει μία πολύ καλή σεζόν. Σε τελική ανάλυση, δε θ’ αλλάξει ιδιαίτερα τη ζωή μου”. Ο Ολλανδός επισκέφτηκε, στο πλαίσιο του GP Η.Π.Α., τις εγκαταστάσεις της εταιρείας που προμηθεύει με καύσιμα τη Red Bull (Exxon Mobil) λίγο έξω από το Houston. Μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα motorsport.com και περιέγραψε το σκεπτικό του για τη φετινή μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1.

Για να είμαι ειλικρινής, για κάποιους αλλάζει τη ζωή τους, όχι όμως για μένα. Είναι φυσικά ο στόχος μου, πάντα θα προσπαθώ να είμαι στην καλύτερη κατάσταση που μπορώ. Δεν πρόκειται, όμως, ν’ αλλάξει τη ζωή μου αναφορικά με το πώς θα ζω ή τι θα κάνω μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βλέπω πάρα πολλούς χαρούμενους οδηγούς που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Νομίζω πως ό,τι κάνεις στην πίστα δε θα πρέπει να επηρεάζει την προσωπική σου ζωή. Εγώ, πάντως, δεν θα είμαι πικραμένος εάν δεν κερδίσω ποτέ ένα πρωτάθλημα. Θα έχω πολλά πράγματα που θα μπορώ να κάνω με τη λήξη της καριέρας μου στη Formula 1. Για μένα, η Formula 1 είναι ένα μέρος της ζωής μου, στην πραγματικότητα όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό που βρίσκεται εκτός αυτής. Ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν αυτό.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Ο Max Verstappen είναι ο νεότερος νικητής αγώνα στην ιστορία της Formula 1, κάτι που συνέβη στο GP Ισπανίας του 2016. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως θα γίνει ο νεότερος πρωταθλητής του αθλήματος. Δεν είχε, όμως, την τύχη μέχρι το 2021 να οδηγάει ένα μονοθέσιο ικανό να τον φέρει στην κορυφή της Formula 1. Φέτος, υπάρχει αυτή η δυνατότητα και πηγαίνει στους τελευταίους αγώνες μ’ ένα προβάδισμα 6 πόντων από τον Lewis Hamilton.

Ο Verstappen επαναλαμβάνει πως δεν θα επηρεαστεί πολύ αρνητικά αν στο τέλος ο Βρετανός τον κερδίσει στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Αν μπορώ αργότερα να λέω “έχω κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα” θα είναι πολύ ωραίο, είναι κάτι που έχω ονειρευτεί. Αν, όμως, δεν πραγματοποιηθεί για προφανείς λόγους, αν δεν έχεις το κατάλληλο μονοθέσιο ή δεν ταιριάξει ή αν είσαι άτυχος, είναι κάτι που θα το αποδεχτώ. Δεν θα ξυπνάω στη μέση της νύχτας επειδή θα βλέπω εφιάλτες από αυτό. Για μένα δεν θ’ αλλάξει τη ζωή μου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η μάχη του πρωταθλήματος οδηγών της Formula 1 είναι συναρπαστική το 2021 και οδεύει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε, με τη σεζόν να οδηγείται εκτός Ευρώπης για τους τελευταίους 6 αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles