spot_img

Συνεργασία ανάμεσα σε Formula 1 και NBA

Η Formula 1 και το NBA ανακοίνωσαν μορφή συνεργασίας στο πλαίσιο του GP Η.Π.Α., με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων του κορυφαίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η F1 επιστρέφει, μετά από απουσία ενός έτους λόγω πανδημίας, επί αμερικανικού εδάφους στην πίστα Aramco (Circuit of the Americas) στην πολιτεία του Τέξας. Η επιστροφή αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό των 75 χρόνων διεξαγωγής του μεγαλύτερου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης NBA, τόσο σε Η.Π.Α. όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με την αφορμή αυτή, τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα F1 και NBA ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν φαντασμαγορικό εορτασμό. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκαν στο κοινό μονοθέσια της Formula 1 της σεζόν 2022 στα χρώματα των 30 ομάδων του NBA. Παράλληλα, στον χώρο εκτός πίστας κατασκευάστηκε ένα ειδικό γήπεδο μπάσκετ προς τιμήν του θεσμού.

Εκεί, όλες οι ομάδες του grid θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό, όπου οι οδηγοί διαγωνιστούν σε ελεύθερες βολές. Η νικητήρια ομάδα θα λάβει βραβείο ύψους $20.000, ένα ποσό που θα δωρίσει με την σειρά της σε φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2020, με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία, οι Η.Π.Α. απουσίαζαν από το καλεντάρι της F1. Η FIA τα τελευταία δυο χρόνια όμως έχει στρέψει το ενδιαφέρον της προς τις Η.Π.Α, καθώς αποτελούν προορισμός-κλειδί για περαιτέρω επενδύσεις. Τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα ανακοινώθηκε και η δεύτερη στάση επί αμερικανικού εδάφους για τη σεζόν του 2022, στην πίστα του Μαϊάμι.   

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles