spot_img

Ο Verstappen πιστεύει πως αδικήθηκε στην Jeddah

O Max Verstappen πιστεύει πως οι αγωνοδίκες τον αδίκησαν στο GP Σαουδικής Αραβίας με τις ποινές που του επέβαλαν στα συμβάντα με τον Lewis Hamilton.

Ο Max Verstappen ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζεται διαφορετικά από άλλους οδηγούς, μετά την επιβολή ποινών στο GP Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες και πιστεύει πως δεν άξιζε.

Η Formula 1 θα έχει τον τελευταίο και καθοριστικό αγώνα της σεζόν του 2021 το προσεχές τριήμερο στο GP Άμπου Ντάμπι, με τους Max Verstappen και Lewis Hamilton ισόβαθμους στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών. Στη μάχη των δύο οδηγών στην πίστα της Jeddah, ο Verstappen δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων όταν θεωρήθηκε πως κέρδισε πλεονέκτημα βρισκόμενος εκτός πίστας στη στροφή 1 σε μάχη με τον Lewis Hamilton, με τον τελευταίο να τον αποκαλεί σε team radio ως «τρελό».

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση στους Hamilton-Verstappen για αφαίρεση βαθμών

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Verstappen δέχτηκε ακόμα μία ποινή, αυτή τη φορά 10 δευτερολέπτων, μετά την εξέταση της σύγκρουσης με τον Hamilton στον 38ο γύρο. Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν πως ο τρόπος που φρέναρε ο Ολλανδός στη στροφή 26 ήταν “μη προβλεπόμενος”, στην προσπάθειά του να δώσει τη θέση στον Lewis Hamilton, όπως του υποδείχτηκε εκείνη τη στιγμή. Η αρχική τοποθέτηση του Verstappen μετά το GP Σαουδικής Αραβίας ήταν πως η Formula 1 ασχολείται υπερβολικά με τους κανονισμούς και τις ποινές.

Στη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη πριν το τριήμερο του GP Άμπου Ντάμπι, ο πρωτοπόρος (σε ισοβαθμία) του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen, δήλωσε πως δεν ισχύουν τα ίδια πράγματα για κάθε οδηγό.

Τις ενέργειες που έκανα στο πλαίσιο της άμυνάς μου (απέναντι στον Hamilton), τις έκαναν άλλοι δύο οδηγοί όσο αγωνίζονταν, κι όμως δεν αναφέρθηκε το περιστατικό, ούτε δέχτηκαν κάποια ποινή. Συνεπώς, δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, επειδή θεωρώ πως απλά αγωνιζόμουν σκληρά. Αυτό που συνέβη για εμένα δεν ήταν άξιο ποινής. Είναι ξεκάθαρο πως οι άλλοι δύο οδηγοί που το έκαναν δεν πήραν ποινή, αλλά μόνο εγώ πήρα. Φυσικά, όταν μάχεσαι στην κορυφή, ο κόσμος κριτικάρει περισσότερο πιστεύω, όμως κατά την άποψή μου δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Η κριτική που δέχτηκε ο Verstappen για την αγωνιστική του συμπεριφορά στην πίστα της Jeddah ήταν αυστηρή από τον κόσμο του motorsport, με τον Jacques Villeneuve να το αποκαλεί “αγώνα ενοικιαζόμενων kart”. Στη συνέντευξη τύπου του GP Άμπου Ντάμπι, ο Charles Leclerc δήλωσε πως ο Verstappen ήταν εκτός των επιτρεπόμενων ορίων. Επίσης, ο Lando Norris σχολίασε με χιούμορ πως το brake testing τιμωρείται μόνο με 10 δευτερόλεπτα, όμως δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τα γεγονότα στην πίστα της Jeddah. Ο Verstappen συνέχισε τη δική του τοποθέτηση λέγοντας:

Η κριτική, σε τελική ανάλυση, πάντα θα υπάρχει. Νομίζω, όμως, πως από την πλευρά μου αυτό που μου φαίνεται άδικο είναι πως αντιμετωπίζομαι με διαφορετικό τρόπο από άλλους οδηγούς. Ξεκάθαρα, άλλοι οδηγοί μπορεί να τη γλιτώσουν, αλλά εγώ δεν μπορώ. Αυτό νομίζω πως αποτελεί πρόβλημα.

Στη συνέχεια, ο Verstappen ρωτήθηκε αν θ’ αλλάξει την προσέγγισή του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν υπό το φόβο βαριάς ποινής και απάντησε:

Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που ζητάω είναι να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους και, ξεκάθαρα, δε γίνεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Όπως είπα και νωρίτερα, όμως, δεν πιστεύω πως ενήργησα λάθος και είναι προφανές πως δεν είναι λάθος για άλλους οδηγούς, επομένως γιατί θα έπρεπε ν’ αλλάξω όταν σε άλλους επιτρέπεται ν’ αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο; Νομίζω πως σε όλους θα έπρεπε να επιτραπεί ν’ αγωνιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Τέλος, ο Ολλανδός μίλησε και για διαφορετική αντιμετώπιση συμβάντων στο GP Σαουδικής Αραβίας:

Άλλα άτομα κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα μ’ εμένα και δεν έχουν συνέπειες, καθώς και οι δυο μας ήμασταν εκτός πίστας. Ήμασταν εκτός της άσπρης γραμμής (όριο πίστας) στη στροφή 1 κι όμως, με κάποιο τρόπο, έκριναν πως αυτό έγινε με δική μου υπαιτιότητα, κάτι με το οποίο δε συμφωνώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών βρίσκεται στο απόλυτο όριο, με την αγωνία και το ενδιαφέρον να είναι, αναμφίβολα, σε πολύ υψηλά επίπεδα για το GP Άμπου Ντάμπι την ερχόμενη Κυριακή. Ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi προειδοποίησε πως θα υπάρξει μείωση βαθμών για τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος σε περίπτωση ανήθικης συμπεριφοράς.

Μην χάσετε τον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles