spot_img

Russell: «Το τέλος του αγώνα ήταν απαράδεκτο»

Ο George Russell χαρακτήρισε απαράδεκτο το φινάλε του αγώνα στο GP Άμπου Ντάμπι, όπου ο Max Verstappen στέφθηκε για πρώτη φορά Πρωταθλητής.

Δραματικό και γεμάτο αμφισβητήσιμες αποφάσεις αποδείχθηκε το κλείσιμο της σεζόν στην πίστα της Yas Marina. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε μπροστά από τον pole-man Verstappen μετά την εκκίνηση και άνοιξε γρήγορα την διαφορά του. Μέχρι και τους τελευταίους γύρους, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έμοιαζε να οδεύει με ασφάλεια προς τη νίκη και τον 8ο Τίτλο του.

Ωστόσο, το ατύχημα του Nicholas Latifi στον 53ο γύρο έθεσε τους οδηγούς σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Verstappen μπήκε κατευθείαν στα pits, όπου έκανε αλλαγή σε μαλακό σετ ελαστικών. Από την άλλη ο Hamilton, με το ρίσκο να χάσει θέσεις, έμεινε εκτός με το ίδιο σετ σκληρών ελαστικών από τον 13ο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Wolff παρότρυνε τον Masi να ανακηρύξει τον Hamilton νικητή

Μία από τις αποφάσεις που προκάλεσε πολλές συζητήσεις ήταν όταν, τελευταία στιγμή, δόθηκε οδηγία μόνο στα 5 μονοθέσια που ήταν ανάμεσα στους δύο διεκδικητές να επιστρέψουν στον γύρο των πρωτοπόρων. Έτσι, ο Verstappen βρέθηκε πίσω από τον Hamilton και, έχοντας το πλεονέκτημα των φρέσκων ελαστικών, τον προσπέρασε στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Ο Russell, ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται ως team-mate του συμπατριώτη Hamilton στη Mercedes, δεν δίστασε να μιλήσει για το περιστατικό.

Είναι απλά απαράδεκτο. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τον Max σαν οδηγό. Έχει όντως πολλές δυνατότητες, έκανε μια πολύ καλή σεζόν και εννοείται έχω μεγάλο σεβασμό προς αυτόν. Αυτό όμως που συνέβη σήμερα δεν ήταν καθόλου σωστό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Mercedes δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή και έκανε διαμαρτυρία στους αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles