spot_img

Ο Wolff δίνει εύσημα στη Ferrari για τον κινητήρα της

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αναγνώρισε τη βελτίωση που παρουσιάζει η Ferrari στην απόδοση του κινητήρα της το 2022, δηλώνοντας πως αυτό είναι κάτι που η ομάδα του δεν κατάφερε ποτέ.

Η Mercedes κυριάρχησε στα πρώτα οκτώ χρόνια της υβριδικής εποχής στη Formula 1, καθώς έχασε μόνο ένα Πρωτάθλημα Οδηγών το 2021. Ωστόσο, το 2022 είναι ξεκάθαρο από τους πρώτους κιόλας αγώνες το γεγονός πως οι ισορροπίες στην κορυφή έχουν αλλάξει. Οι αλλαγές στους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τις μονάδες ισχύος ήταν σχεδόν μηδενικές, όμως υπήρξε μία βασική διαφορά που ανάγκασε τις ομάδες να προχωρήσουν σε διαφορετικό σχεδιασμό. Η διαφοροποίηση αυτή αφορούσε την εισαγωγή νέου βιοκαυσίμου Ε10.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται να βελτίωσε αισθητά τον κινητήρα της Ferrari, με τις Haas και Alfa Romeo να έχουν βελτιωμένη απόδοση. Ταυτόχρονα, ο οδηγός της ιταλικής ομάδας, Charles Leclerc, έχει συγκεντρώσει 71 πόντους από το μέγιστο των 78 σε τρεις αγώνες το 2022, επιδεικνύοντας την ισχύ του μονοθεσίου της ομάδας με έδρα το Maranello. Αντίθετα, τα δείγματα του κινητήρα της Mercedes δεν είναι ενθαρρυντικά, τόσο από τη βασική ομάδα, όσο και από αυτές που χρησιμοποιούν τον κινητήρα τους (McLaren, Aston Martin, Williams).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ενόψει του GP Αυστραλίας, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, μίλησε στο Sky Sports F1 και αναφέρθηκε στον κινητήρα της Ferrari:

Νομίζω πως έχουμε δει μία μεγάλη άνοδο από τη Ferrari συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Πιθανότατα από εκεί που βρισκόταν 10kw (kilowatt) κάτω, τώρα είναι 10kw πάνω. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν καταφέραμε εμείς στο παρελθόν. Εφόσον όμως συνέβη αυτό, τα εύσημα πηγαίνουν σε αυτούς.

Ο Wolff ρωτήθηκε για τον ρόλο που έχει παίξει το Ε10 καύσιμο στην αλλαγή δυναμικής του κινητήρα της Mercedes:

Έχουμε βρει τις βελτιώσεις που πιστεύουμε πως μπορούν να γίνουν με το Ε10. Η ομάδα στο Brixworth (έδρα του τμήματος μονάδων ισχύος της Mercedes) κάνει καλή δουλειά. Νομίζω πως αυτήν τη στιγμή η μειωμένη μας απόδοση δεν τους αποδίδει τα εύσημα που αξίζουν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari βρίσκεται σε θέση ισχύος στην έναρξη του 2022, έχοντας βελτιωθεί αισθητά σε πολλούς τομείς πέραν του κινητήρα της. Ο Charles Leclerc απολαμβάνει την πρωτιά στο Πρωτάθλημα οδηγών με 34 πόντους διαφορά από τη δεύτερη θέση. Ομοίως, η Ferrari προηγείται με 39 πόντους στη βαθμολογία κατασκευαστών.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles