spot_img

Οι γυναίκες στην σημερινή F1 – Μέρος Ά

Το πρωτάθλημα της F1 είναι ανδροκρατούμενο σε όλους τους τομείς της ιστορίας του, με τις γυναίκες να κάνουν τα τελευταία χρόνια αισθητή την παρουσία τους.

Στην σημερινή εποχή, η παρουσία γυναικείου φύλλου έχει φανερά ενισχυθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FiA). Πλέον κάθε ομάδα έχει αλλάξει τη νοοτροπία της, ειδικά στην εποχή των social media.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Jim Glickenhaus

Όπως είναι άλλωστε εύκολα κατανοητό και βέβαια έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνου, τόσο το γυναικείο φύλλο όσο και το αντρικό είναι σε θέση να στελεχώσει τις ίδιες ακριβώς θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα θέσεις μηχανικών, οδηγών κτλ.

Ας δούμε παρακάτω τις 10 από τις πιο γνωστές γυναίκες στην F1 και βέβαια κάποιες βασικές πληροφορίες για αυτές.

#1 Angela Cullen

Μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του grid, η Angela Cullen είναι η 46χρονη Νεοζηλανδή φυσιοθεραπεύτρια που πρωτοεμφανίστηκε στο πλευρό του Lewis Hamilton το 2016. Όπως έχει αναφέρει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα. Έτσι και στην δική του περίπτωση, όπου η εν λόγω φυσιοθεραπεύτρια βοήθησε τον Lewis τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο να επιστρέψει ανανεωμένος το 2017, έπειτα από την ήττα του στο πρωτάθλημα από τον πρώην team-mate του, Nico Rosberg. Επίσης, ο οδηγός της Mercedes παραδέχτηκε πως η φυσιοθεραπεύτρια και φίλη τον έχει βοηθήσει να βελτιωθεί σαν άνθρωπος, με κυριότερο στοιχείο την στροφή προς το vegan lifestyle.

#2 Britta Roeske

Η Britta Roeske, μια κυρία του paddock μεγαλωμένη στην Γερμανία, κατέχει την θέση του συμβούλου κοινωνικών σχέσεων του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel. Η Britta άρχισε να εργάζεται στην νεοσύστατη ομάδα της Red Bull το 2005 μέχρι και το 2014, όπου ο Vettel πήρε “μετάθεση” για την ομάδα της Ferrari. Μέχρι και σήμερα, η Britta βρίσκεται πλάι στον Γερμανό πιλότο και, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, θα τον ακολουθήσει και στη νέα του ομάδα Aston Martin Racing, στην οποία θα βρίσκεται από το 2021.

#3 Mia Duacic

Η Mia Duacic είναι επίσης σύμβουλος κοινωνικών σχέσεων, του Charles Leclerc. Η συνομήλικη σύμβουλος ξεκίνησε την καριέρα της από την ομάδα της Sauber πλάι στον Μονεγάσκο και, όπως ήταν προφανές, ο Charles φρόντισε να συνεχίσει την συνεργασία τους και στην μεγάλη ομάδα της Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Ο Schumacher μιλά για το ντεμπούτο του στην F1

#4 Helen Crossley

Η νεότατη Βρετανίδα, η οποία από τα γήπεδα rugby και τις πίστες του IndyCar βρέθηκε στο pit box της McLaren Formula 1 Team, δεν είναι καθόλου τυχαία. Η δουλειά της είναι ίσως από τις πιο οικείες προς τους φιλάθλους και δεν είναι άλλη από την διαχείριση του υλικού που προβάλλεται μέσα από τα Social Media του Βρετανικού κολοσσού. Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Βρετανικού πανεπιστημίου του Loughborough και έχοντας τεράστια προϋπηρεσία στον συγκεκριμένο τομέα σε συνδυασμό με το εθελοντικό της έργο, καθίσταται ως μια από τις καλύτερες επιλογές της McLaren για την στελέχωση της συγκεκριμένης θέσης.

#5 Lucinda Beaumont

Μια επίσης εξαίρετη κοπέλα, η οποία εργάζεται για λογαριασμό της McLaren για ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, και μάλιστα σε ανάλογο πόστο με την Helen Crossley. Η Lucinda εξειδικεύεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς έχει εργασθεί στα πρωταθλήματα του IndyCar, IMSA και βέβαια για τις ανάλογες ομάδες της McLaren.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το ένα και μοναδικό F1 Quiz, με μοναδικούς καλεσμένους.

#6 Federica Masolin

Η πασίγνωστη αθλητικοδημοσιογράφος του Sky Sports που, εκτός από τον χώρο του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, διαπρέπει κατά κύριο λόγο τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Formula 1. Η γοητευτική Ιταλίδα θα μπορούσαμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως είναι μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες των paddock, έχοντας πάντα στο πλάι της στα πάνελ τον πρώην Ιταλό πιλότο του GP2 (τώρα Formula 2), Davide Valsecchi, του οποίου η οδηγική καριέρα δεν κατάφερε να συνεχιστεί ένδοξα στον χώρο της F1.

#7 Natalie Pinkman

Ακόμη μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Sky Sports και πολύ στενή συνεργάτιδα της Federica Masolin. Η Βρετανίδα έχει δημιουργήσει μια αρκετά δυνατή καριέρα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα στον χώρο της Formula 1, αμέσως μετά από την πετυχημένη καριέρα της στο BBC Radio 5. Επιπλέον, τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις κύριες παρουσιάστριες του νέου θεσμού της F1, των F1 eSports.

Διαβάστε επίσης: Η Red Bull θα μπορούσε να φτιάξει δικό της κινητήρα νέας γενιάς

#8 Rosanna Tennant

Επίσης ένα αρκετά οικείο πρόσωπο που βλέπουμε συχνά μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό της F1. Η κύρια παρουσιάστρια της τελετής έναρξης κάθε αγώνα του πρωταθλήματος τόσο της Formula 1, όσο και της Formula 2. Ακόμη, στο παρελθόν έχει εργασθεί στην ίδια θέση στα πρωταθλήματα του WRC και του MotoGP. 

#9 Noemi de Miguel

Η νεαρή Ισπανίδα δραστηριοποιείται και αυτή στον χώρο της αθλητοδημοσιογραφίας. Αντιπροσωπεύει το Ισπανικό πρακτορείο Moviestar+ και βέβαια αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των οδηγών, καθώς ο αθλητικός της χαρακτήρας την έχει φέρει συχνά πυκνά ακόμη πιο κοντά στους πιλότους της F1.

#10 Giselle Zarur Maccise

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε μια από τις νεότερες εμφανίσεις, και πάλι στον χώρο της δημοσιογραφίας. Η 33χρονη είναι ιδιαίτερα γνωστή στο Μεξικανικό κοινό, από την διαρκή παρουσία της σε διάφορα αθλητικά γεγονότα της χώρας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος αυτού θα αναφερθούμε στις γυναίκες της Formula 1, τις οποίες συνήθως συναντούμε είτε μέσα στο cockpit των μονοθέσιων, είτε στις καίριες θέσεις των μηχανικών, είτε ακόμη και σε διοικητικά πόστα ομάδων.

Δείτε τους εναρκτήριους αγώνες του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles