spot_img

Πέντε θέσεις ποινή ο Verstappen, τρεις ο Bottas – Δεν τιμωρήθηκε ο Sainz

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα περιστατικά που αφορούσαν τους Valtteri Bottas, Carlos Sainz και Max Verstappen και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Κατάρ δύο από τους τρεις αυτούς οδηγούς.

Οι αγωνοδίκες έβγαλαν αποφάσεις για τους Max Verstappen, Valtteri Bottas και Carlos Sainz, οι οποίοι εξετάστηκαν για το αν φρέναραν, όπως όριζε ο κανονισμός, σε σημείο που είχαν υποδείξεις για κίτρινη σημαία. Στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, στο φινάλε του Q3, ήταν ακινητοποιημένο το μονοθέσιο του Pierre Gasly στη δεξιά μεριά της πίστας (μη αγωνιστική γραμμή).

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari επιμένει για τα αντίστροφα grid

Όταν πέρασαν από το σημείο αυτό οι Valtteri Bottas και Carlos Sainz, ένας κριτής αριστερά του δρόμου κυμάτιζε μονή κίτρινη σημαία, ενώ όταν πέρασε ο Max Verstappen, κυμάτιζε διπλή κίτρινη σημαία. Από τα onboard πλάνα του κάθε οδηγού, φάνηκε πως δεν φρέναραν όσο χρειαζόταν και κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες να δώσουν εξηγήσεις για την ενέργειά τους.

Verstappen Bottas SainzΟι αγωνοδίκες εξέτασαν τα onboard βίντεο των οδηγών, δεδομένα από την τηλεμετρία, καθώς και τα στοιχεία που προέκυψαν από το σύστημα των κριτών. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν πως οι Valtteri Bottas και Max Verstappen δεν μείωσαν ταχύτητα στο βαθμό που όριζαν οι κανονισμοί, σε αντίθεση με τον Carlos Sainz. Συνεπώς, καταλόγισαν την ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για τον Bottas, 5 θέσεων στην εκκίνηση για τον Verstappen, ενώ δεν έδωσαν ποινή στον Sainz.

Μετά και την εφαρμογή των ποινών, ο Max Verstappen εκκινεί πλέον από την 7η θέση και ο Valtteri Bottas πέφτει στην 5η θέση της σειράς εκκίνησης του GP Κατάρ. Ο Carlos Sainz μάλιστα ανεβαίνει στην 6η θέση, κερδίζοντας μία θέση από τον Verstappen. Ο Lewis Hamilton, που είναι στην pole position, θα έχει δίπλα του κατά συνέπεια τον Pierre Gasly και πίσω τους στην 3η και 4η θέση θα βρεθούν οι Fernando Alonso και Lando Norris.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Όπως γίνεται κατανοητό, η μάχη των οδηγών στην πίστα του Losail αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον, με το πρωτάθλημα του 2021 να οδεύει σ’ ένα συναρπαστικό φινάλε.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles