spot_img

Vettel: «Έβγαλαν την κίτρινη σημαία γιατί ερχόταν ο Verstappen»

Ο Sebastian Vettel έχει την πεποίθηση πως η γρήγορη απομάκρυνση της κίτρινης σημαίας στη λήξη του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών είχε να κάνει με το γεγονός πως ερχόταν ο Max Verstappen, για να συμπληρώσει τον γρήγορο γύρο του.

Στο φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών του GP Κατάρ, το onboard πλάνο από τον Max Verstappen δείχνει στα αριστερά του τον φωτεινό πίνακα της κίτρινης σημαίας ν’ αναβοσβήνει, καθώς έβγαινε από την τελευταία στροφή στο γρήγορό του γύρο. Ο Ολλανδός βρίσκεται υπό διερεύνηση για το γεγονός ότι δεν μείωσε την ταχύτητά του όπως είναι προκαθορισμένο, εάν κάποιος οδηγός δει την ένδειξη για κίτρινη σημαία ν’ αναβοσβήνει.

Διαβάστε επίσης: Οδηγοί εναντίον FIA για τις μάχες στην πίστα

Ο οδηγός της Aston Martin, Sebastian Vettel, ήταν ένας από τους οδηγούς που ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις ενδείξεις, καθώς φρέναρε αρκετά στο τελευταίο sector, τόσο ώστε να μη βελτιώσει το χρόνο του. Ο Γερμανός ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του, όμως πιστεύει πως μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα αν δεν μείωνε ταχύτητα στην τελευταία του προσπάθεια, βλέποντας την ένδειξη για κίτρινη σημαία.

Είμαι αρκετά χαρούμενος, βρεθήκαμε πάνω από μία Red Bull, μία Ferrari και μία McLaren στις κατατακτήριες δοκιμές, επομένως είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το γεγονός. Είναι κρίμα, πάντως, γιατί είχα την κίτρινη σημαία στο τελευταίο sector και μετά η κίτρινη σημαία “καθάρισε” (έπαψε να ισχύει), πιστεύω, επειδή ερχόταν ο Max (Verstappen).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Ο Sebastian Vettel δεν βελτίωσε το χρόνο του στο τέλος του Q3 και αρκέστηκε στη 10η θέση, καθώς η κίτρινη σημαία εμφανίστηκε κοντά στη γραμμή τερματισμού όταν η AlphaTauri του Pierre Gasly, η οποία είχε ζημία στο εμπρός μέρος της, σταμάτησε στη μεγάλη ευθεία εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Παράλληλα, ο Max Verstappen βελτίωσε το χρόνο του κατά 0,1s, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Lewis Hamilton από το να πάρει την pole position νούμερο 102 στην καριέρα του. Ο Vettel συνέχισε τις δηλώσεις του:

Δεν ξέρω αν ήταν μονή ή διπλή κίτρινη σημαία, όμως αν υπάρχει ένα μονοθέσιο ακινητοποιημένο στην πίστα, τότε θα έπρεπε να υπάρχει διπλή κίτρινη σημαία. Η διπλή κίτρινη σημαία σημαίνει “εγκαταλείψτε το γύρο σας”, επομένως σήκωσα το πόδι μου από το γκάζι, ίσως να ήμουν ο μόνος που το έκανε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Sebastian Vettel προκρίθηκε στο Q3 για πρώτη φορά μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βελγίου, όταν κατετάγη στην 5η θέση. Υπάρχει περίπτωση, ωστόσο, να διερευνηθεί τι ακριβώς έκανε κάθε οδηγός στο τέλος μετά το συμβάν με τον Pierre Gasly, πώς ενήργησε και, το κυριότερο, ποιο ήταν το καθεστώς πίστας.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles