spot_img

Η Ferrari επιμένει για τα αντίστροφα grid

Η τρομερή επίδοση του Lewis Hamilton στο GP Βραζιλίας αποτελεί ένα τρανταχτό επιχείρημα για τη Ferrari να επιμείνει στο “reverse grid” και το αν θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. 

Σε ένα αρκετά δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκκίνησε τελευταίος στο sprint race του Σαββάτου μετά τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Βρετανός μέσα σε μόλις 24 γύρους κατάφερε να ανακτήσει 15 θέσεις, ολοκληρώνοντας την διαδικασία πέμπτος. Η επίδοσή του αυτή αναζωπύρωσε τις συζητήσεις σχετικά με το “reverse grid”. 

Διαβάστε επίσης: Οδηγοί εναντίον FIA για τις μάχες στην πίστα

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, εδώ και αρκετό καιρό έχει υποστηρίξει θερμά πως το “reverse grid” πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Πιστεύει πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην απόδοση των ομάδων και να επιτευχθεί μια βαθμολογική αρμονία. Όπως δήλωσε και ο ίδιος χαρακτηριστικά:

Νομίζω πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά και ειδικά αναφορικά με τους αγώνες sprint. Έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς γίνονται διαρκώς πολλά προσπεράσματα. Ειδικά μετά τα όσα είδαμε το Σάββατο δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Όσο εύκολη ή δελεαστική και αν ακούγεται στην θεωρία η ιδέα αυτή, τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοσθεί στην πράξη. Αρχικά, οι πιθανότητες να σημειωθούν συγκρούσεις ανάμεσα στα μονοθέσια είναι περισσότερες αυξάνοντας παράλληλα και τα κόστη των ομάδων. Επιπλέον, αψηφά εν μέρη και την φύση του ίδιου του αθλήματος, που δεν είναι άλλη από την μάχη για την κορυφή. 

Μετά την κυριαρχία της Mercedes τα τελευταία χρόνια, διανύουμε φέτος μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σεζόν. Η μάχη τόσο στο Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών δεν σταματά να μας προσφέρει ανατροπές και θέαμα. Είμαστε μόλις τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και κανένα αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αυτό το Σαββατοκύριακο η F1 ταξιδεύει στο Qatar με την διαφορά ανάμεσα σε Verstappen και Hamilton να βρίσκεται στους 14 βαθμούς. 

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.       

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles