spot_img

Perez: «Ο Verstappen άξιζε τη νίκη»

Ο Sergio Perez παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Max Verstappen στο Grand Prix Μαϊάμι και αναγνώρισε πως πρέπει να κάνει έρευνα για το τι πήγε στραβά.

Έπειτα από τις τέλειες κατατακτήριες δοκιμές, ο Sergio Perez δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε νίκη στο Grand Prix Μαϊάμι. Ο Μεξικανός οδηγός έχασε κατά κράτος από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πραγματοποίησε μια θαυμάσια εμφάνιση για να πανηγυρίσει την τρίτη του νίκη στη σεζόν. Έτσι, δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Formula 1 και έχασε την ευκαιρία να τεθεί επικεφαλής στη βαθμολογία.

Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Perez εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος στις δηλώσεις που έκανε στον Jenson Button. Μάλιστα παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Φερστάπεν.

«Προσπάθησα, τα έδωσα όλα. Το πρώτο stint ήταν πολύ κακό με τη φθορά στα ελαστικά που είχα. Αυτό δυσκόλεψε τον αγώνα μου. Ο Max ήταν σε εξαιρετική φόρμα, άξιζε τη νίκη, συγχαρητήρια».

Για το τι ακριβώς πήγε στραβά, ο Perez απάντησε.

«Πιστεύω πως η μεσαία γόμα ήταν πολύ αργή σήμερα, χειρότερη από αυτό που περιμέναμε. Πιστεύω πως αυτό περιόρισε το ρυθμό μας και ειλικρινά πιστεύω ότι ο Μαξ είχε τρομερό ρυθμό με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Πρέπει να αναλύσω τι πήγε στραβά, γιατί δεν είχα ρυθμό».

Πλέον, η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών στο πρωτάθλημα είναι 14 βαθμοί. Επόμενη μάχη για τους Perez και Verstappen είναι ο αγώνας στην Ίμολα το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles