spot_img

Piastri: «Αν δεν περνούσα τον Leclerc αμέσως, δεν θα κερδιζα»

Ο Oscar Piastri μίλησε για την εντυπωσιακή του νίκη στο GP Αζερμπαϊτζάν και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να περάσει τον Charles Leclerc.

Σε έναν από τους καλύτερος αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1, o Oscar Piastri πήρε μια θαυμάσια νίκη στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ο Αυστραλός οδηγός επί 35 γύρους έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον Charles Leclerc της Ferrari με μαεστρικό τρόπο και κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Μετά τον τερματισμό στο Μπακού, ο πάντα χαλαρός Piastri, μίλησε για το πώς έζησε τον αγώνα και τη μάχη του με τον Leclerc:

«Προσπάθησα στην αρχή του αγώνα να πάρω την πρωτοπορία αλλά όταν έχασα το DRS απλά δεν είχα ρυθμό. Μετά το pit-stop είδα πως ήμουν πολύ κοντά και κατάλαβα πως είχα περισσότερη πρόσφυση από τον Leclerc. Έπρεπε να τον περάσω, διότι αν δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή, δεν θα το έκανα ποτέ. Ήταν μια μεγάλη βουτιά αλλά κατάφερα να την ολοκληρώσω και κατάφερα να κρατηθώ στη “ζωή” για τους επόμενους 35 γύρους. Οι δύο τελευταίοι γύροι όταν βγήκε από το DRS ήταν χαλαρωτικοί, κι ας μην υπάρχει χαλαρός γύρος στο Μπακού. Δούλεψα σκληρά και ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν περίμενε να βρίσκεται σε αυτό το σημείο όταν πρωτοπήγε στη Formula 1 το 2023, ο Piastri απάντησε:

«Με δεδομένο το που ήμασταν στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, ήμασταν κυριολεκτικά τελευταίοι και τώρα είμαστε στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πολλά μπράβο στην ομάδα για το πώς κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση στους 18 μήνες που είμαι στην ομάδα, για τη βελτίωση του μονοθεσίου και τη βοήθεια που μου έδωσε για να βελτιωθώ κι εγώ. Πριν από 12 μήνες δεν θα μπορούσα να πάρω ένα αποτέλεσμα σαν κι αυτό. Ανυπομονώ να δω τι με περιμένει στο μέλλον».

Με την εμφάνισή του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Πιάστρι αναδείχθηκε Driver of the Day στη σχετική ψηφοφορία.

 Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τα μεγάλα λάθη της McLaren στην προσπάθειά της να πάρει φέτος πρωτάθλημα στους οδηγούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles