spot_img

Πληθαίνουν οι φήμες για την πώληση της Alpine

H Alpine Racing διανύει τη χειρότερη σεζόν της στη Formula 1 και είναι άγνωστο αν είναι προς πώληση ή αν θέλει το Renault Group να συνεχίσει να έχει δική της αγωνιστική ομάδα.

Μετά από τέσσερα αγωνιστικά τριήμερα, η Alpine Racing βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με μηδέν βαθμούς. Η γαλλική ομάδα πραγματοποιεί ένα κάκιστο ξεκίνημα με ένα μονοθέσιο το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, αλλά είναι δύσκολο στην οδήγηση.

Οι Esteban Ocon και Pierre Gasly, αμφότεροι νικητές Grand Prix στη Formula 1, πανηγυρίζουν αν καταφέρουν να περάσουν στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Επιπλέον, υπήρξε αποχώρηση κορυφαίων στελεχών όπως ο τεχνικός διευθυντής της Alpine, Ματ Χάρμαν.

Η αγωνιστική παρακμή της ομάδας του Ένστον ενδέχεται να έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη «μαμά» Renault που σκέφτεται τώρα την πώληση της ομάδας. Σύμφωνα με το motorsport.com, αυτό είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.

Ωστόσο το Renault Group δεν θέλει να αποχωρήσει πλήρως από τη Formula 1. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η πώληση της Alpine προϋποθέτει η ομάδα υπό τη νέα ιδιοκτησία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Renault μέχρι το 2029.

Το πρότζεκτ της Alpine φαίνεται πως πάει από το κακό στο χειρότερο και είναι άγνωστο αν θα πετύχει ποτέ τους αρχικούς του στόχους. Καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ήταν η 4η θέση το 2022, ενώ με την υπάρχουσα ονομασία η γαλλική ομάδα έχει πετύχει μόλις μία νίκη στην Ουγγαρία το 2021.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles