spot_img

Ποινή για Hamilton στην Ιταλία, εκκινεί τελευταίος

Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid στη Monza, επειτα από ποινή που θα δεχθεί για αλλαγή μονάδας ισχύος στο μονοθέσιό του.

Εκτός προγραμματισμού αναφορικά με τις διαθέσιμες μονάδες ισχύος έχει βγει η Mercedes-AMG στην περίπτωση του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε μία δυνατή σύγκρουση με τον Φερνάντο Αλόνσο στον εναρκτήριο αγώνα του Grand Prix Βελγίου, με το μονοθέσιό του να σηκώνεται στον αέρα. Από την προσγείωσή του στο έδαφος του ασκήθηκαν δυνάμεις της τάξεως των 45G και παράλληλα δημιουργήθηκαν προβλήματα στη μονάδα ισχύος του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Η γερμανική ομάδα είχε στείλει ολόκληρη τη μονάδα ισχύος στο εργοστάσιο του Μπρίξουορθ να εξετάσει την κατάστασή της. Οι μηχανικοί όμως δεν κατάφεραν να τη σώσουν και ως αποτέλεσμα η τρίτη και τελευταία μονάδα ισχύος που περιλάμβανε το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα αχρηστεύθηκε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Στο Grand Prix Ολλανδίας, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίστηκε με παλαιότερα κομμάτια στη μονάδα ισχύος, λόγω του ότι η πίστα του Ζάντβορτ δεν προσφέρεται για προσπεράσματα. Όμως αυτό δεν ισχύει και στη Μόντσα.

Η Mercedes όπως ανακοίνωσε στα social media αποφάσισε να βάλει την τέταρτη μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο του Χάμιλτον για το Grand Prix Ιταλίας. Αυτό θα τον φέρει στο πίσω μέρος του grid στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Ο Βρετανός θα δυσκολευτεί να αναρριχηθεί στην κατάταξη, μια και η Mercedes W13 δεν είναι το πιο αποδοτικό μονοθέσιο στις ευθείες.

Ποινή αναμένεται να πάρει και ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo στην Ιταλία, έπειτα από την εγκατάλειψή του στο Ζάντβορτ. Ο Φινλανδός θα αλλάξει εκ νέου μονάδα ισχύος και θα έχει ανάλογη ποινή με τον Χάμιλτον. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στους τελευταίους έξι αγώνες όπου ο 34χρονος θα δεχθεί ποινή στη θέση εκκίνησης.

Επιπλέον, ήδη γνωρίζουμε κι άλλον έναν οδηγό που θα δεχθεί ποινή στο Grand Prix Ιταλίας. Ο Γιούκι Τσουνόντα δέχθηκε την πέμπτη του επίπληξη στο 2022 στο Grand Prix Ολλανδίας και αυτό θα του επιφέρει 10 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του αγώνα στη Μόντσα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles