spot_img

Ποινή 10 θέσεων στον Leclerc για το GP Καναδά

Ο Charles Leclerc αναμένεται να εκκινήσει 10 θέσεις πίσω από τη θέση που θα κατακτήσει στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καναδά, μετά από ποινή που δέχθηκε για αλλαγή εξαρτήματος στη μονάδα ισχύος του.

Ο Charles Leclerc θα δεχτεί ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Καναδά, καθώς άλλαξε όλα τα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος του και το νέο control electronics που χρησιμοποιεί είναι πέρα του επιτρεπτού ορίου.

Η Ferrari ανακοίνωσε, μετά το FP2 του GP Καναδά, την τοποθέτηση νέου εξαρτήματος στον Charles Leclerc, το οποίο έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής θέσεων στη σειρά εκκίνησης για το Μονεγάσκο. Πιο συγκεκριμένα, αυτή προέρχεται από το 3ο control electronics για το 2022, με το επιτρεπτό όριο για τους οδηγούς να είναι στα δύο για ολόκληρη τη χρονιά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Η Ferrari έκανε γνωστό πως η μονάδα ισχύος του Charles Leclerc που είχε στο GP Αζερμπαϊτζάν καταστράφηκε ολοσχερώς και κανένα εξάρτημά της δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το μέλλον. Αυτή η εξέλιξη έφερε αρνητικές συνέπειες στο Μονεγάσκο πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε, καθώς μόλις στον 9ο αγώνα της σεζόν αναγκάζεται να ξεκινήσει από χαμηλή θέση στο grid. 

Το μόνο, ίσως, παρήγορο για τον Leclerc είναι πως το Circuit Gilles Villeneuve προσφέρεται για προσπεράσματα και ο οδηγός της Ferrari μπορεί να ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό αρκετά εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, η εξέλιξη αυτή παραμένει αρνητική για τον ίδιο, καθώς ο Max Verstappen βρίσκεται ήδη μπροστά του κατά 34 πόντους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών και μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως το προβάδισμα αυτό θα αυξηθεί μετά το GP Καναδά.

Κατά συνέπεια, ο αγώνας της Κυριακής γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος για τον Charles Leclerc, που θα επιχειρήσει να έχει τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών.

Αυτή δεν πρόκειται να είναι η τελευταία φορά που ο Μονεγάσκος θα δεχθεί ποινή θέσεων στη σειρά εκκίνησης για το 2022, καθώς το Πρωτάθλημα βρίσκεται λίγο πριν τα μέσα του. Επιπλέον, η Ferrari μπορεί να επιλέξει να αλλάξει κι άλλα εξαρτήματα στη μονάδα ισχύος του Leclerc πριν τον κυριακάτικο αγώνα στην πίστα του Μόντρεαλ.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles