spot_img

Villeneuve: «Ο Russell είναι ο ηγέτης της Mercedes»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997 στη Formula 1, Jacques Villeneuve, θεωρεί πως η απόφαση του George Russell στο GP Ολλανδίας για αλλαγή ελαστικών αποτελεί ένδειξη πως μετατρέπεται στο νέο ηγέτη της Mercedes.

Ο George Russell επέστρεψε στο podium στο GP Ολλανδίας, τερματίζοντας τον αγώνα στην πίστα του Zandvoort στη 2η θέση. Ο νεαρός Βρετανός άλλαξε τελευταία στιγμή ελαστικά κι έβαλε soft υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας, σε αντίθεση με τον teammate του, Lewis Hamilton. Αυτό του έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στη συνέχιση της κανονικής ροής αγώνα, καθώς τον προσπέρασε εύκολα κι ανέβηκε στο 2ο σκαλί του podium.

Η απόφαση που πήρε ο George Russell αποτελεί ένδειξη για αλλαγή του καθεστώτος στους οδηγούς της Mercedes, σύμφωνα με το Jacques Villeneuve. Ο Καναδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997 στη Formula 1 έγραψε στη στήλη του στην ιστοσελίδα Formule1.nl για το νεαρό Βρετανό οδηγό.

«Βλέπω μία αλλαγή στο εσωτερικό της Mercedes. Ο George Russell εξελίσσεται γρήγορα στον ηγέτη της ομάδας. Πήρε ο ίδιος την απόφαση να αλλάξει σε soft ελαστικά, κάτι που θα μπορούσε να κάνει και ο Hamilton, με όλη την εμπειρία του και τα Πρωταθλήματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Παράλληλα, ο Villeneuve αναφέρθηκε και στο ξέσπασμα του Lewis Hamilton στην ενδοεπικοινωνία, μόλις αντιλήφθηκε πως δεν ακολούθησε τη σωστή στρατηγική με τα ελαστικά.

«Έμεινα έκπληκτος με το ξέσπασμα του Lewis Hamilton στον αγώνα, ειδικότερα με τον τρόπο που το έκανε. Ήταν επιθετικός, σχεδόν προσβλητικός, είναι καλό που απολογήθηκε, αυτό όμως δεν αρμόζει σε έναν Πρωταθλητή. Μετά από όλα όσα σημαίνει η ομάδα για αυτόν, δε θα έπρεπε να τους μιλά με αυτόν τον τρόπο».

Ο George Russell μετρά, πλέον, 9 αγώνες από τους φετινούς 15 στους οποίους έχει τερματίσει υψηλότερα από το Lewis Hamilton. Ο μεταξύ τους υγιής ανταγωνισμός, ωστόσο, έχει σκαμπανεβάσματα. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε ψηλότερα στον εναρκτήριο αγώνα, το GP Μπαχρέιν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Έκτοτε, για 7 συνεχόμενους αγώνες, ο Russell ήταν ο άτυπος νικητής. Ακολούθησε ένα σερί 5 αγώνων του Hamilton, με το Russell να εγκαταλείπει στο GP Μ. Βρετανίας. Μετά την καλοκαιρινή διακοπή, ο νεαρός Βρετανός βρίσκεται και πάλι ψηλότερα, αν και στο GP Βελγίου ο Hamilton δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα γύρο, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά το 2022. Ο Russell έχει συγκεντρώσει 188 πόντους, με το Hamilton να βρίσκεται 30 πίσω του στους 158.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles