spot_img

Επέστρεψε στην κορυφή η Ferrari, με Sainz ταχύτερο

Ο Carlos Sainz με τη Ferrari F1-75 ήταν ο ταχύτερος οδηγός της δεύτερης ημέρας δοκιμών στο Μπαχρέιν, με τη Scuderia να έχει μία εξαιρετική μέρα.

Η Ferrari συνέχισε να κινείται σε υψηλό ρυθμό και ο Carlos Sainz έκλεισε τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν στην κορυφή. Αρκετά ανταγωνιστικοί οι χρόνοι των Verstappen (Red Bull), Stroll (Aston Martin) και Hamilton (Mercedes) το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι αναπληρωματικοί οδηγοί των ομάδων

Τα πρώτα λεπτά του απογευματινού σκέλους των δοκιμών του Μπαχρέιν δεν είχαν ιδιαίτερη δράση, με 2-3 μονοθέσια να κάνουν μία πρώτη «βόλτα» στην πίστα. Οι χρόνοι που σημειώθηκαν δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία και δεν προκάλεσαν κάποια σημαντική ανακατάταξη στη σειρά των οδηγών. Προς το τέλος της πρώτης ώρας, άρχισαν να μπαίνουν αρκετοί οδηγοί στην κατάταξη, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα ιδιαίτερα γρήγοροι χρόνοι, συγκριτικά με το πρωινό σκέλος. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση 1 ώρας, σημειώθηκε ο πρώτος αρκετά γρήγορος χρόνος του απογεύματος, με τον Lance Stroll (Aston Martin) να κάνει 1:35.462 με τη C3.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Ο πρώτος γρήγορος γύρος της δεύτερης ώρας ήρθε από τον Carlos Sainz (Ferrari), που έκανε 1:35.052 με τη C2. Με την ίδια γόμα, λίγο αργότερα, γρήγορο χρόνο έκανε και ο Lando Norris (McLaren), που γύρισε στο 1:35.761. Παράλληλα, ο Kevin Magnussen έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα με τη Haas μετά από απουσία 1 χρόνου από τη Formula 1. Ο Lance Stroll (Aston Martin) κατέβασε κι άλλο το δικό του χρόνο, κάνοντας 1:34.964 με τη C3 και είχε διαφορά 0,688s από τον Ocon στην κορυφή. Η απάντηση από τον Carlos Sainz δεν άργησε, με τον Ισπανό να φέρνει εκ νέου τη Ferrari στην κορυφή, καθώς έκανε χρόνο 1:33.943 με τη C3. Ο Stroll, από την άλλη μεριά, βγήκε στην πίστα με C4 κι έκανε, με τη σειρά του, 1:34.064, έχοντας διαφορά μόλις 0,121s από τη Ferrari.

Ο Lewis Hamilton, με τη σειρά του, έκανε έναν αξιοσημείωτο χρόνο με τη C3 γόμα ελαστικών. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:35.516 και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Παράλληλα, ο Carlos Sainz (Ferrari) βγήκε και αυτός, με τη σειρά του, στην πίστα με την C4 κι έκανε χρόνο 1:33.532, τον ταχύτερο των δύο ημερών. Με τη συμπλήρωση 22 λεπτών στην τρίτη ώρα βγήκε και η πρώτη κόκκινη σημαία του απογευματινού σκέλους λόγω του Esteban Ocon. Ο Γάλλος ακινητοποίησε την Α522 στην έξοδο της στροφής 12. Λίγα λεπτά μετά τη συνέχιση της διαδικασίας, η κόκκινη σημαία επανεμφανίστηκε, αυτή τη φορά ο Lando Norris (McLaren) σταμάτησε λίγα μέτρα μετά την έξοδό του από το pit lane.

Η διαδικασία απέκτησε κανονική ροή και πάλι μόνο όταν απέμεναν 64 λεπτά για τη λήξη του απογευματινού σκέλους των δοκιμών. Στην τελευταία ώρα, ο πρώτος οδηγός που βελτίωσε το χρόνο του ήταν ο Lewis Hamilton (Mercedes) που έκανε 1:35.471 με τη C4 γόμα ελαστικών. Ο Max Verstappen (Red Bull), αντίστοιχα, έκανε χρόνο στο 1:34.232 με τη C4, όντας 0,7s πιο αργός από την κορυφή. Ο Hamilton απάντησε άμεσα, κάνοντας 1:34.141 με C5, σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, αφήνοντας τον Verstappen στην 4η. Ο Lando Norris (McLaren) με τη σειρά του, γύρισε στο 1:34.609 με τη C3 και ανέβηκε στην 5η θέση. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, λίγο αργότερα, βελτίωσε, επίσης, στο 1:34.011 με τη C4. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το τελευταίο τέταρτο της διαδικασίας, όπως και τη χθεσινή μέρα, χρησιμοποιήθηκε από το race control για να δοκιμάσει τα συστήματά του. Αρχικά, βγήκε η κόκκινη σημαία, έπειτα δόθηκε οδηγία πως θα υπάρξει μη στατική επανεκκίνηση (rolling start). 

Αποτελέσματα Δοκιμών Μπαχρέιν – Ημέρα 2η

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles