spot_img

Προβληματισμός στην Racing Point με την απόδοση της Ferrari

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Racing Point, Andrew Green, αναρωτιέται για τα δύο πρόσωπα της Ferrari στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Ο Charles Leclerc βρέθηκε στην 4η θέση στις κατατακτήριες του GP Άιφελ στο Nurburgring. Έτσι, συνέχισε ένα πολύ θετικό σερί για την Ferrari στις κατατακτήριες. Όμως στον αγώνα, ο ρυθμός της ήταν πολύ πιο πίσω από τους αντιπάλους της. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των κόκκινων.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari εστιάζει στην εξέλιξη του πίσω μέρους

Ο Green τώρα αναρωτιέται έντονα για το τι συμβαίνει με την εικόνα της Ferrari από την μία μέρα στην άλλη. Οι δύο ομάδες μπορεί να έχουν διαφορά στο Πρωτάθλημα 40 βαθμούς, αλλά παραμένουν αντίπαλες. Σε δηλώσεις του, τονίζει ότι η ομάδα του υστερεί στις κατατακτήριες και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουν.

Είναι κάτι που κάνουμε, όπως όλες οι ομάδες πιστεύω. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο ώστε να ετοιμάσουμε το στήσιμο του μονοθεσίου για την Κυριακή. Έτσι, θυσιάζουμε το Σάββατο τις περισσότερες φορές. Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει κάτι που πρέπει να ψάξουμε, αφού άλλες ομάδες είναι ικανές να βρουν ρυθμό στις κατατακτήριες σε αντίθεση με εμάς, και ένα καλό παράδειγμα είναι η Ferrari. Δεν ξέρω πώς καταφέρνουν να έχουν τέτοιο ρυθμό τα Σάββατα. Μετά όμως, την Κυριακή είναι καθαρά μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί από εμάς, κάτι που είναι πολύ παράξενο. Είναι κάτι το οποίο κοιτάμε. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, πάντα τα Σάββατα είμαστε κοντά, όμως ύστερα την Κυριακή πάντα περνάμε μπροστά τους.

H Ferrari συνεχίζει το σερί αγώνων που φέρνει αναβαθμίσεις, με στόχο να πιάσει την Racing Point. H ομάδα του Silverstone είχε τον τρίτο καλύτερο ρυθμό στο Nurburgring, αλλά δεν πήρε το βάθρο. Στο Portimao όμως αυτό το αγωνιστικό τριήμερο πολλά μπορούν να αλλάξουν. Έχουμε δει εξάλλου την RP20 να αργεί να προσαρμοστεί σε νέα σιρκουί, έχοντας αρκετά περίπλοκο παράθυρο λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: F1 1985, Kyalami: Όταν η υποκρισία για το apartheid περίσσεψε

Από την άλλη, η απόδοση της Ferrari στον αγώνα είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουν. Ο Leclerc έχανε δύο δευτερόλεπτα στον γύρο από τις Mercedes στα πρώτα στάδια. Στο τέλος μάλιστα, έχασε και θέση από την Alpha Tauri του Pierre Gasly, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν 13 βαθμοί.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles