spot_img

Red Bull: «Ο Verstappen θυμίζει Senna και Schumacher»

Στη Red Bull Racing πιστεύουν πως ο Max Verstappen μοιράζεται αρκετές αρετές με δύο από τους θρύλους της Formula 1, Ayrton Senna και Michael Schumacher.

Ο Max Verstappen έγινε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 το 2021. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εξασφάλισε τον Τίτλο, ο Ολλανδός οδήγησε με τρομερή συνέπεια σε πολύ υψηλό επίπεδο στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που βλέποντας τον Verstappen να οδηγεί κάνουν συγκρίσεις με θρύλους του παρελθόντος. Ένας εξ’ αυτών είναι και ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko, ο οποίος τον συγκρίνει με τους Ayrton Senna και Michael Schumacher.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι βασικές αλλαγές στους κανονισμούς

Οι Senna και Schumacher κατάφεραν να κατακτήσουν 10 από τα 19 Πρωταθλήματα σε μία συγκεκριμένη περίοδο της Formula 1 (1988-2006). Ο καθένας από τους δύο αποτέλεσε σημείο αναφοράς των περιόδων που αγωνιζόταν και οι επιτυχίες τους εντός πίστας τους κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Ο Helmut Marko μίλησε στην ιστοσελίδα AutoRevue, όπου τόνισε αρχικά πως είναι αδύνατο να γίνει άμεση σύγκριση ανάμεσα σε οδηγούς που έχουν αγωνιστεί με διαφορετικά μονοθέσια.

Είναι αδύνατο να τους συγκρίνουμε καθώς έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές περιόδους. Αυτό που όλοι τους (Senna, Schumacher, Verstappen) έχουν, όμως, είναι απόλυτη συγκέντρωση, μπορείς επίσης να τους αποκαλέσεις «απερίσκεπτους». Δεν έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους πέρα από το «θέλω να κερδίσω και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” για το 2022.

Στη συνέχεια, ο Helmut Marko εξήγησε πώς μπορεί κάποιος να διακρίνει αν ένας οδηγός υπερβαίνει τα όρια ενός μονοθεσίου. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε το παράδειγμα του Max Verstappen στις κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας:

Τα όριά τους φτάνουν πιο πέρα από τις συνηθισμένες πιθανότητες. Ο γύρος των κατατακτήριων του Max στη Jeddah (GP Σαουδικής Αραβίας) έρχεται στο μυαλό μου, ακόμα και αν στο τέλος δεν πέτυχε. Μπορούσες να δεις πως πίεζε το μονοθέσιο υπερβολικά, ήταν όντως ορατό.

Photo: redbullcontentpool.com

Έπειτα, ο Helmut Marko έκανε και μία σύντομη αναφορά στις μάχες ανάμεσα σε Verstappen και Hamilton εντός πίστας:

Στους αγώνες, ο Hamilton γνωρίζει πως δεν μπορεί ν’ αφήσει το παραμικρό κενό για τον Verstappen. Ήδη ο αντίπαλος οδηγός αισθάνεται την απειλή του, ακόμα και όταν δεν τον βλέπει στους καθρέφτες του. Αυτή η τρομερή θέληση με το απαιτούμενο ταλέντο κάνει όλη τη διαφορά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Helmut Marko, όπως και η Red Bull γενικότερα, επένδυσαν πολλά στον Verstappen και αυτό εκ του αποτελέσματος ήταν η σωστή κίνηση, με δεδομένη την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών το 2021. Ενδεχομένως να μην είναι όλος ο κόσμος της Formula 1 σύμφωνος με τις συγκρίσεις που κάνει ο Αυστριακός, όμως σίγουρα ο Verstappen είναι από τους κορυφαίους οδηγούς στο grid αυτήν τη στιγμή.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles