spot_img

Δοκιμές Μαλαισίας: Ταχύτερη η Aprilia

Η πρώτη επίσημη μέρα δοκιμών του MotoGP για το 2022 ολοκληρώθηκε, με την Aprilia στην κορυφή των χρόνων στην πίστα της Μαλαισίας.

Η κατηγορία του MotoGP βρέθηκε ξανά στο ίδιο μέρος μετά από περίπου δυόμιση μήνες, αυτήν τη φορά σε πλαίσιο δοκιμών στη Sepang της Μαλαισίας. Στην πρώτη ανεπίσημη «μάχη» με τα χρονόμετρα, η Aprilia ήταν αυτή που ξεχώρισε, έχοντας δύο οδηγούς της στις πρώτες θέσεις. Ο Aleix Espargaro ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές του Σαββάτου με χρόνο 1:58.371, με τον Maverick Viñales να είναι ελάχιστα πίσω του στα 0,013s. Ο Álex Rins με Suzuki ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 3η θέση, στα 0,100s πίσω από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: H Yamaha αποκάλυψε την M1 του 2022

Οι πιο γρήγορες μοτοσικλέτες της Ducati ήταν αυτές των Enea Bastianini (4η θέση) και Johann Zarco (5η θέση), ενώ ο Fabio Quartararo με Yamaha ήταν μόλις στην 6η θέση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 σημείωσε χρόνο που ήταν 0,631s πιο αργός από αυτόν του Espargaro. Ο Joan Mir με Suzuki ήταν στην 7η θέση και οι εργοστασιακές Honda των Marc Marquez και Pol Espargaro βρέθηκαν στις θέσεις 8 και 9.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” για το 2022.

Εντυπωσιακός ήταν ο Marco Bezzecchi, καθώς ήταν ο ταχύτερος rookie και τερμάτισε την ημέρα δοκιμών στη 10η θέση. Η πρώτη μοτοσικλέτα KTM ήταν μόλις στη 13η θέση (Raul Fernandez-rookie). Από την άλλη πλευρά, οι εργοστασιακές Ducati ήταν πολύ χαμηλά, με τον Francesco Bagnaia στη 19η και τον Jack Miller στην 22η θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Marc Marquez οδήγησε για πρώτη φορά μετά το GP Εμίλια-Ρομάνια τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς στη συνέχεια τέθηκε εκτός δράσης λόγω προβλημάτων στην όρασή του.

Στον τομέα των τελικών ταχυτήτων, οι Honda και Ducati ήταν στην κορυφή. Οι Marquez και Miller έφτασαν μέχρι τα 337,5 km/h, με την Aprilia του Viñales να αγγίζει τα 336,4. Η Yamaha, στα χέρια του Quartararo, και η KTM του Brad Binder σημείωσαν 332,3 και η Suzuki ήταν η πιο «αργή» στις ευθείες, με τον Joan Mir να φτάνει τα 331,2 km/h.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ημέρα δοκιμών στο MotoGP, με ορατό το ενδεχόμενο να πέσουν οι ταχύτεροι χρόνοι στο 1:57, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πίστας.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles