spot_img

Russell: «Είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος που κέρδισα»

Ο George Russell σημείωσε την παρθενική του νίκη στην Formula 1 στο Grand Prix Βραζιλίας χαρίζοντας παράλληλα στην Mercedes AMG την πρώτη της νίκη της στο φετινό Πρωτάθλημα και δήλωσε πανευτυχής.

Στον προτελευταίο αγώνα του 2022 για τη Formula 1, η Mercedes επέστρεψε στην κορυφή με φαντασμαγορικό τρόπο. Τα δυο «ασημί βέλη» εκκίνησαν τον αγώνα στις πρώτες θέσεις του grid και κυριάρχησαν στον αγώνα μέχρι το τέλος. Ο νεαρός Βρετανός συνέχισε την εκπληκτική του απόδοση εντός πίστας αυτό το αγωνιστικό τριήμερο και παρά την πίεση του Lewis Hamilton κατάφερε να πετύχει την παρθενική του νίκη στην Formula 1.

Συγκινημένος μετά τον αγώνα δεν έκρυψε τα δάκρυα του και δήλωσε πανευτυχείς για τον ίδιο και την ομάδα.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ομάδα που το έκανε πιθανό. Η φετινή σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, αλλά ένιωθα όμως πως είχα τον έλεγχο. Ο Lewis ήταν πολύ γρήγορος και ειδικά όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας κατάλαβα αμέσως πως ο αγώνας θα είχε δύσκολο φινάλε. Μου άσκησε μεγάλη πίεση και είμαι χαρούμενος που κέρδισα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο Russell έκανε ντεμπούτο στην Formula 1 το 2019 με την ομάδα της Williams. Φέτος με την Mercedes απέδειξε τις ικανότητές του ακόμα και όταν το αγωνιστικό πακέτο της W13 E-Performance έφερνε μεγάλες προκλήσεις εντός πίστας. Στην συνέχεια ευχαρίστησε την ομάδα και το οικογενειακό του περιβάλλον για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

«Πραγματικά δεν έχω λόγια και όλες οι αναμνήσεις τώρα επιστρέφουν στο μυαλό μου. Από τότε που ξεκίνησα αγώνες carting με τους γονείς μου και την υποστήριξη που είχα απ’ όλους στη συνέχεια την οικογένειά μου και την κοπέλα μου μέχρι τους προπονητές και τον μάνατζέρ μου. Μετά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στο πρόγραμμα της Mercedes με τον James και Toto θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Είμαι πολύ υπερήφανος».

Με το 1-2 στο βάθρο η διαφορά ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μειώθηκε στους 20 βαθμούς για την μάχη της 2η θέσης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles