spot_img

Sainz: «Η δεύτερη θέση ήταν το μέγιστο που μπορούσα να πάρω»

Ο Carlos Sainz συμβιβάστηκε με τη 2η θέση που κατέλαβε στον αγώνα Sprint, αναγνωρίζοντας τη συνεχής βελτίωση της Mercedes-AMG σε συνθήκες αγώνα.

Η λήξη του Αγώνα Sprint στην πίστα του Interlagos βρήκε τον Carlos Sainz να τερματίζει στη 2η θέση για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, όντας ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes-AMG. Ο Ισπανός οδηγός αναμένεται να εκκινήσει από την 7η θέση, καθώς έχει ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης για το GP Βραζιλίας.

Μετά τη λήξη του αγώνα Sprint του GP Βραζιλίας, ο Carlos Sainz περιέγραψε τη δική του προσπάθεια.

«Γενικότερα έχουμε μεγαλύτερη φθορά στα ελαστικά από τη Mercedes, τους έβλεπα που πίεζαν αρκετά. Κατάφερα να ανέβω θέσεις στους πρώτους γύρους, μπήκα στη μάχη που είχαν οι Max (Verstappen) και George (Russell). Έπρεπε να ακολουθήσω επιθετική προσέγγιση, καθώς έχω την ποινή για αύριο (5 θέσεις στη σειρά εκκίνησης του αγώνα), νομίζω πως η 2η θέση ήταν το μέγιστο που μπορούσα να πάρω. Σε τελική ανάλυση, είμαι χαρούμενος με τον αγώνα μου και το ρυθμό μου. Φαίνεται, όμως, πως η Mercedes βελτιώθηκε τελευταία και έχει γίνει πολύ ταχύτερη στους αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari κλήθηκε να σχολιάσει την επαφή που είχε με το Max Verstappen, στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει για τη 2η θέση.

«Σίγουρα ήταν στο όριο (η μάχη), είναι τόσο δύσκολο να περάσεις και χρειάστηκε πραγματικά να ακολουθήσω κλειστή γραμμή στη στροφή 1. Για να περάσεις μία Red Bull, χρειάζεται να είσαι επιθετικός, αλλιώς είναι αδύνατο να συμβεί, είναι πολύ γρήγοροι στις ευθείες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια στα φρένα. Ζητώ συγγνώμη εάν είχα κάποια επαφή, όμως έτσι είναι οι αγώνες και κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις την υπέρβαση για να περάσεις».

Ο Sainz έκανε ένα σύντομο σχόλιο και για τον αγώνα της Κυριακής στην πίστα του Interlagos.

«Έχουμε καλό ρυθμό αυτό το τριήμερο, όμως φαίνεται πως η Mercedes είναι λίγο καλύτερη. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί αύριο, όταν όλοι θα έχουμε τα medium ελαστικά, όπως ο Verstappen σήμερα. Θα δούμε πώς αυτά θα συμπεριφερθούν, προφανώς χρειάζεται να τους περάσουμε εντός πίστας, καθώς θα εκκινήσω από την 7η θέση, νομίζω πως ο Charles (Leclerc) εκκινεί 4ος ή 5ος. Συνεπώς, πρέπει να κάνουμε καλό αγώνα αν θέλουμε να τους κερδίσουμε».

Η 2η θέση του Carlos Sainz στον αγώνα Sprint του GP Βραζιλίας έδωσε στον Ισπανό 7 πόντους, με τη διαφορά του από το Lewis Hamilton στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών να μειώνεται στους 2 πόντους (6ος ο Sainz, 5ος ο Hamilton).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles