spot_img

Ο Leclerc δεν σταματούσε να προσπερνά τον Verstappen στην Αυστρία (vid)

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρία διαφορετικά προσπεράσματα έκανε ο Charles Leclerc στον Max Verstappen κατά τη διάρκεια του GP Αυστρίας. 

Στον αγώνα του Red Bull Ring, γίναμε μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου. Ο Max Verstappen δέχθηκε πολλαπλά προσπεράσματα εντός πίστας, με τον Charles Leclerc να πραγματοποιεί συνολικά τρία στον Ολλανδό. Αυτό δεν είναι κάτι σύνηθες, ούτε το είχαμε δει να συμβαίνει στη φετινή σεζόν. Οι δύο οδηγοί είχαν μονομαχήσει σκληρά σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, όμως αυτές ήταν πολύ διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώτη φορά έγινε στον 11ο γύρο του αγώνα στη στροφή 4 με μία γενναία βουτιά. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη προσπάθειες, δίχως επιτυχία από τον οδηγό της Scuderia Ferrari. Το δεύτερο προσπέρασμα έγινε στα φρένα για τη στροφή 3, με τον οδηγό της Red Bull Racing να έχει φθαρμένα ελαστικά και δεν αμύνθηκε ιδιαίτερα. Η τρίτη και τελευταία προσπέραση ήρθε στον 53ο γύρο, όταν ο Leclerc έκανε το switchback στην έξοδο της στροφή 3 όπου είχε επιλέξει την εξωτερική γραμμή. Παρά το γεγονός πως ο Φερστάπεν είχε το DRS, δεν κατάφερε να τον ξαναπεράσει.

Δείτε τα προσπεράσματα του Charles Leclerc επί του Max Verstappen στο GP Αυστρίας. 

Ο Μονεγάσκος στο τέλος του αγώνα είχε πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού, κάτι το οποίο τον έκανε να τρομάξει. Ευτυχώς για τον ίδιο, έφτασε στην πρώτη του νίκη μετά από τρεις μήνες. Από τη μεριά του, ο Max Verstappen είχε έντονα προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του, όντας ανήμπορος να αμυνθεί από τη Ferrari. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα που είχε το πρόβλημα ο Leclerc, η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε σταθερή.

Η μάχη των δύο οδηγών μεταφέρεται τώρα στο Paul Ricard της Γαλλίας το τριήμερο 22-24 Ιουλίου. Ο Ολλανδός οδηγός προηγείται με 38 βαθμούς έναντι του Μονεγάσκου που ανέβηκε και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles