spot_img

Ο Hamilton χάρηκε σαν μικρό παιδί την 4η θέση

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως ο ενθουσιασμός του μετά τις κατατακτήριες του GP Καναδά του θύμισε την πρώτη του σεζόν στη Formula 1.

Οι κατατακτήριες του GP Καναδά έμελλε να είναι οι καλύτερες του Lewis Hamilton το 2022, με το Βρετανό να σκαρφαλώνει στην 4η θέση. Μετά το FP1, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου θετικά για τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς οι δοκιμές που έκανε η Mercedes με το μονοθέσιό του δεν απέδωσαν.

Παρόλο που ο Hamilton είναι συνηθισμένος να διεκδικεί pole positions, ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για το αποτέλεσμα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων στο Sky Sports F1.

«Ειλικρινά, νιώθω φανταστικά, είμαι τόσο χαρούμενος! Η 4η θέση δεν είχε ποτέ τόσο ωραία αίσθηση, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως όταν βρισκόμουν στην πρώτη μου χρονιά στη Formula 1, την πρώτη μου χρονιά εδώ το 2007, όταν είχα την πρώτη μου 4η θέση στις κατατακτήριες. Τότε ένιωσα πολύ ωραία, νομίζω πως κατά κάποιον τρόπο συμβαίνει το ίδιο τώρα, ειδικότερα εφόσον είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Συνεπώς, εφόσον ξεπεράσαμε όλα όσα αντιμετωπίσαμε σήμερα… είναι δύσκολα για όλους στην πίστα. Είμαι πραγματικά τόσο χαρούμενος που μπόρεσα να μας φέρω σε αυτή τη θέση, καθώς όλοι δουλεύουν τόσο σκληρά και διαρκώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυσκολίες με αυτό το μονοθέσιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Lewis Hamilton περιέγραψε τις ενέργειες της Mercedes μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα του Μόντρεαλ και αναφέρθηκε στον κυριακάτικο αγώνα.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ στη διάρκεια της νύχτας (Παρασκευή) στο μονοθέσιο. Ακολουθήσαμε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις χθες (Παρασκευή), απλά προσπαθούσαμε να συγκεντρώσουμε δεδομένα. Η κατεύθυνση που ακολούθησε ο George (Russell) εν τέλει ήταν πολύ καλύτερη, συνεπώς το μονοθέσιο δεν είχε καλή αίσθηση στη διάρκεια της διαδικασίας. Νομίζω πως στον αγώνα θα πρέπει να είμαστε σε μία πολύ καλύτερη θέση, έχουμε λίγο διαφορετικά setup, όμως είμαστε σε πολύ καλή θέση. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να διατηρήσω τη θέση μου».

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στο podium (3η θέση) στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το GP Μπαχρέιν, κάτι που είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Στο GP Καναδά του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι ανάλογο, 15 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles