spot_img

Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1906 γεννήθηκε ο Piero Taruffi. Ο Ιταλός ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ‘30 οδηγώντας μοτοσικλέτες. Το 1932 αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 500cc, ενώ το 1937 έθεσε ρεκόρ επίγειας ταχύτητας με μια υπερτροφοδοτούμενη Gilera. Έτρεξε σε 18 Grand Prix της F1 κερδίζοντας μόλις μία φορά, στο Ελβετικό Grand Prix του 1952. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1957, με μια νίκη στον ιστορικό αγώνα αντοχής του Mille Miglia, πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 315 S.

Σαν σήμερα το 1969, ο Bruce McLaren κέρδισε στην πίστα της Laguna Seca για το πρωτάθλημα Can-Am, οδηγώντας μια McLaren-Chevrolet M8B. Δεύτερος τερμάτισε ο team-mate του, Denny Hulme, για το έβδομο 1-2 της McLaren μέσα στη σεζόν.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1986, ο Gerhard Berger πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix Μεξικού. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για την ομάδα της Benetton στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Αυστριακός εκκίνησε από την τέταρτη θέση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ελαστικά της Pirelli, τα οποία είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από αυτά της Goodyear. Ο Berger ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να μπει στα pits και άφησε για 25 δευτερόλεπτα πίσω του τον Alain Prost της McLaren. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ayrton Senna με τη Lotus.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1997, o Terry Labonte κέρδισε τον αγώνα 500 μιλίων στην οβάλ πίστα της Talladega, για το πρωτάθλημα NASCAR. Πήρε την πρωτοπορία από τον μικρό αδερφό του, Bobby, στον προτελευταίο γύρο και κατέγραψε την 19η νίκη της καριέρας του. Ο αγώνας στιγματίστηκε από ένα μεγάλο ατύχημα που άφησε εκτός συνολικά 23 αυτοκίνητα, στον γύρο 140 από τους 188.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2003, ο Michael Schumacher τερμάτισε όγδοος στο Grand Prix Ιαπωνίας, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον έκτο τίτλο του στην F1. Έτσι, ξεπέρασε τους 5 τίτλους του αείμνηστου Juan Manuel Fangio για να γίνει ο οδηγός με τα περισσότερα πρωταθλήματα. Νικητής του αγώνα ήταν ο team-mate του Schumi, Rubens Barrichello, με τις δύο McLaren των Kimi Raikkonen και David Coulthard να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.

Σαν σήμερα το 2008, οι Jamie Whincup και Craig Lowndes νίκησαν στα 1000 χιλιόμετρα του Bathurst για τρίτη διαδοχική χρονιά, οδηγώντας το περιβόητο Ford Falcon με το #888. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ένα οδηγικό πλήρωμα έκανε κάτι τέτοιο ήταν το 1984. Τότε ήταν οι Peter Brock και Larry Perkins με την ομάδα της Holden.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles