spot_img

GP Άιφελ Race: O Hamilton ισοφάρισε τον Schumacher

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στο εντυπωσιακό GP Άιφελ και με τη νίκη νούμερο 91 ισοφάρισε τον Michael Schumacher στη κορυφή.

Ο Βρετανός έκανε καλή εκκίνηση αλλά παρέμεινε δεύτερος στα πρώτα στάδια. Όμως όταν έκανε το προσπέρασμα για τη κορυφή δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Έχοντας έναν άψογο αγώνα, επικράτησε έναντι των αντιπάλων του. Κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα μέχρι το τέλος, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Nurburgring και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στη βαθμολογία. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με την Red Bull με τον ταχύτερο γύρο. O Ολλανδός δεν έκανε καλή εκκίνηση, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν τέτοιος ώστε να απειλήσει τον Hamilton. To SC δεν τον βοήθησε και πήρε σημαντικούς βαθμούς με τη 2η θέση. Ο Daniel Ricciardo ήταν ο πιο χαρούμενος οδηγός στο grid παίρνοντας το πρώτο βάθρο της καριέρας του με την Renault. Κάνοντας έναν άψογο αγώνα, έκανε τα προσπεράσματα που έπρεπε, άντεξε στη πίεση και είναι πλέον 4ος στη βαθμολογία.

Ο Sergio Perez το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε μένοντας στην 4η θέση της κατάταξης για την Racing Point. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μονοθέσιό του και πήρε ένα άκρως σημαντικό αποτέλεσμα. Πίσω του, ο Carlos Sainz έφερε την McLaren στην 5η θέση, μη μπορώντας να κάνει κάτι το αξιόλογο στο GP Άιφελ.

Ο Pierre Gasly έκανε πολλές προσπεράσεις και το SC τον βοήθησε πολύ. Με ακόμα μια φοβερή εμφάνιση πήρε την 6η θέση για την Alpha Tauri. Πίσω του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 7η θέση ο Charles Leclerc με τη Ferrari. O ρυθμός του δεν ήταν καλός, αλλά το μαχητικό του πνεύμα του προσέφερε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Nico Hulkenberg από τη τελευταία θέση πήρε την 8η κάνοντας έναν φανταστικό αγώνα. Ο Romain Grosjean με την Haas πήρε τους πρώτους του βαθμούς φέτος, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Antonio Giovinazzi.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Sebastian Vettel είχε έναν κακό αγώνα τερματίζοντας εκτός βαθμών, ενώ είχαμε πολλές εγκαταλείψεις. Οι Lando Norris, Alex Albon, Esteban Ocon, George Russell και Valtteri Bottas δεν ολοκλήρωσαν το GP Άιφελ

O Αγώνας του GP Άιφελ

Στην εκκίνηση, ο Hamilton έκανε καλύτερο πέταγμα από τον Bottas και στα φρένα για τη στροφή 1 ήταν δίπλα δίπλα. Πίσω, ο Leclerc προσπάθησε να επιτεθεί στον Verstappen αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Bottas είχε την εσωτερική, με τον teammate του να του δίνει χώρο και ανέκτησε την πρωτοπορία. Ο Verstappen πήγε να κάνει κίνηση, όμως δεν κατάφερε να περάσει. Πίσω, ο Albon είχε ένα μεγάλο μπλοκάρισμα στη στροφή 3 και είχε μικροεπαφή με τον Ricciardo. O Norris κέρδισε μια θέση, ενώ τη μεγαλύτερη πρόοδο έκανε ο Giovinazzi που ήταν 11ος.

Οι διαφορές σταθεροποιήθηκαν αμέσως, με τους πρωτοπόρους να τους χωρίζουν 1.5s. Ο Leclerc δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό έχοντας πέσει 11s από την κορυφή στον 5ο γύρο. Στον επόμενο ο Αυστραλός προσπάθησε να τον περάσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Red Bull έφερε στο τέλος του 7ου γύρου τον Albon για αλλαγή στη medium γόμα και βγήκε τελευταίος. Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε απειλή βροχής στα επόμενα λεπτά.

Στον 9ο γύρο, ο Ricciardo έκανε την κίνηση, τοποθετώντας το μονοθέσιο του από την εξωτερική στη στροφή 3 και πέρασε τον πολύ αργό Leclerc. Στον επόμενο γύρο, ο Perez πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Norris στην έξοδο της στροφής 1, αλλά ο Βρετανός κράτησε τη θέση του. Η Ferrari έφερε τον Leclerc για αλλαγή ελαστικών, ο οποίος βγήκε πίσω από τον Albon.

Την ίδια στιγμή ο Vettel πήγε να προσπεράσει τον Giovinazzi, αλλά στην αλλαγή κατεύθυνσης κλείδωσε ο πίσω άξονας. Χάνοντας το πίσω μέρος βγήκε εκτός πίστας, καταστρέφοντας τα ελαστικά του.

Διαβάστε επίσης: Rally Ιταλίας-Σαρδηνίας: Αναπάντεχη νίκη για τον Dani Sordo

Στον 13ο γύρο όμως, άλλαξε ο αγώνας. Ο Bottas έκανε ένα μεγάλο μπλοκάρισμα στη στροφή 1. Αυτό επέτρεψε στον Hailton να έρθει δίπλα του και από την εξωτερική για τη στροφή 3 έχασε τη πρωτοπορία. Η Mercedes τον κάλεσε αμέσως για αλλαγή ελαστικών και βγήκε πίσω από τον Ricciardo, ενώ άρχισε να ψιχαλίζει

Την ίδια στιγμή ο Raikkonen σε μια τριπλή μάχη με Vettel και Russell στη στροφή 1, έκανε λάθος και χτύπησε την Williams. Από την επαφή αυτή, ο Russell είχε ζημιά στο πίσω μέρος και εγκατέλειψε. Δύο γύρους αργότερα βγήκε το Virtual Safety Car. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Hamilton και Verstappen να μπουν για δωρεάν pit-stop. Αμφότεροι πέρασαν στη medium γόμα.

Ο Ricciardo μπήκε επίσης και εκείνη τη στιγμή έφυγε το VSC. Όμως κατάφερε να βγει μπροστά από τον Albon. Ο Ταϋλανδός μάλιστα έδινε μάχη με τον Kvyat. Στο πίσω σικέιν, ο Ρώσος έχασε τα φρένα και στην έξοδο ήρθαν δίπλα δίπλα. Ο οδηγός της Red Bull τον έκλεισε και οι δύο είχαν επαφή. Η εμπρός αεροτομή του Kvyat έσπασε και ο Albon τη γλίτωσε. Οι κίτρινες σημαίες βγήκαν αλλά δεν είχαμε τίποτα παραπάνω.

Το δράμα όμως συνεχίστηκε στο Nurburgring. O Bottas αντιμετώπισε πρόβλημα με τη κινητήρια μονάδα του και άρχισε να χάνει θέσεις. Λίγο μετά η Mercedes τον κάλεσε για να εγκαταλείψει σε έναν πολύ κακό αγώνα για τον ίδιο.

Στον 21ο γύρο, η διαφορά στη κορυφή ήταν στα 2.8s. Από τη πρώτη 10άδα, οι Norris, Perez, Ocon, Sainz και Gasly δεν είχαν μπει για αλλαγή ελαστικών. Η McLaren ήταν στο βάθρο και αν έμενε σε ένα pit-stop είχε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Στον 23ο γύρο όμως, ο Ocon αντιμετώπισε κι εκείνος πρόβλημα. Πηγαίνοντας αργά στο γκαράζ του έγινε η τρίτη εγκατάλειψη. Αυτό έφερε τον Hulkenberg στην 10η θέση.

Η τέταρτη εγκατάλειψη ήρθε έναν γύρο μετά, με τον Albon να γίνεται ακόμα ένας οδηγός που μας άφησε. Δεν έδειξε να έχει πρόβλημα. Ο Grosjean μπήκε στη 10άδα, επίσης δίχως να έχει μπει για αλλαγή ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: GP Γαλλίας Race: Θρίαμβος Petrucci και Ducati στη βροχή

Ο Norris σε εκείνο το σημείο δήλωσε πρόβλημα με το μονοθέσιό του. Από την ομάδα του είπαν πως υπάρχει πρόβλημα με έναν αισθητήρα. Έπειτα από πολλές ρυθμίσεις, βρήκε τον ρυθμό του και δεν έχασε τη θέση από τον Perez. Στην Racing Point κάλεσαν τον Μεξικανό στον 29ο γύρο και βγήκε πίσω από τον Gasly. Στην McLaren κάλεσαν τον Norris στον επόμενο και κρατήθηκε μπροστά από τον Perez, αλλά πίσω από τον Leclerc.

Όμως τα προβλήματα συνεχίστηκαν και ο Perez προσπέρασε τον Βρετανό που είχε κακό ρυθμό. Ο Μεξικανός έφτασε τον Leclerc αμέσως, με τους δύο να δίνουν μάχη για γύρους. Τελικά, ο οδηγός της RP έκανε το προσπέρασμα στο πίσω σικέιν και ανέβηκε στην 4η θέση. Ο Ricciardo μπροστά του στην 3η ήταν 16 δευτερόλεπτα.

Η Ferrari έφερε τον Leclerc για αλλαγή ελαστικών στη medium γόμα και βγήκε στην 10η θέση μπροστά από τον Gasly. O Γάλλος τον πίεσε αλλά δεν προσπέρασε.

O Hamilton στον 39ο γύρο ανέφερε φθορά στα εμπρός ελαστικά του. Ο Verstappen ήταν 8s πίσω του ενώ έδιναν γύρο στις McLaren. Ο Βρετανός έδειχνε να έχει άνετα το προβάδισμα και τον ρυθμό να επιβληθεί στο GP Άιφελ.

Τελικά η McLaren του Norris δεν άντεξε και σταμάτησε εκτός πίστας δίπλα σε marshal post. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως έπρεπε να βγει το Safety Car ενώ υπήρχε δίπλα γερανός και σημείο που μπορούσαν να το απομακρύνουν με SC. Οι πρωτοπόροι μπήκαν για αλλαγή στη soft γόμα.

Στον 48ο γύρο η κατάταξη είχε: Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Perez, Sainz, Leclerc, Grosjean, Gasly, Hulkenberg, Giovinazzi, Magnussen, Latifi, Vettel, Raikkonen και Kvyat.

Το SC αποχώρησε στο τέλος του 49ου γύρου, με τον Hamilton να πιάνει στον ύπνο τον Verstappen. O Ολλανδός δέχθηκε πίεση από τον Ricciardo στην Τ1. Ο Perez προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά δεν προσπέρασε. Στον επόμενο γύρο, ο Gasly με φρέσκο σετ soft επιτέθηκε στον Lerclerc και τον προσπέρασε.

Ο Hamilton έκανε ταχύτερο γύρο και άνοιξε τη διαφορά στα 2s με 9 γύρους να απομένουν. Οι διαφορές άνοιξαν, με τον Hulkenberg να πιέζει τον Leclerc. Παρά τις ελπίδες των αγωνοδικών για ένα δραματικό φινάλε, δεν είχαμε άλλες μάχες πέραν του Vettel και Magnussen.

O Hamilton ήταν ο απόλυτος άρχοντας και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 91η νίκη της καριέρας του ισοφαρίζοντας τον Schumacher. O Verstappen πήρε τον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο Ricciardo πήρε το πρώτο του βάθρο με την Renault.

Αποτελέσματα GP Άιφελ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles