spot_img

Σαν σήμερα, 13 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1913 γεννήθηκε ο θρύλος του Indianapolis 500, Bill Vukovich. Ο Αμερικανός κέρδισε άκρως εμφατικά τον περιβόητο αγώνα δύο συνεχόμενες φορές (1953 & 1954) και πολλοί οδηγοί της γενιάς του τον χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο οδηγό του Αμερικανικού motorsport, στην μέχρι τότε ιστορία του. Ο Vukovich δυστυχώς σκοτώθηκε σε μια πολύ άσχημη σύγκρουση, στο Indianapolis 500 του 1955. Η τεράστια απήχησή του μεταφέρθηκε και στους απογόνους του, με τον γιο του (Bill Vukovich II) και τον εγγονό του (Bill Vukovich III) να αγωνίζονται αμφότεροι στο Brickyard μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε ο βετεράνος των αγώνων rally και επιτυχημένος αγωνιστικός επικεφαλής, Andrew Cowan. Ο Σκωτσέζος σημείωσε πολλές νίκες σε εθνικά rally της χώρας του. Ο παιδικός φίλος του θρύλου Jim Clark, μετά την απόσυρσή του ως οδηγός δημιούργησε τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Mitsubishi για τους αγώνες rally. Αυτές, λίγο καιρό αργότερα, θεμελίωσαν το εργοστασιακό τμήμα της Ralliart που αποτέλεσε τον πυρήνα της Ιαπωνικής φίρμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Έκτοτε, ο Cowan την οδήγησε σε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους οδηγών μέσω του Tommi Mäkinen, καθώς και στο μοναδικό της Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, το 1998.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε ο Brian McGuire. Ο Αυστραλός δοκίμασε να προκριθεί για το Βρετανικό GP του 1977, με την δικιά του McGuire BM1 (επρόκειτο για μια μετονομασμένη Williams FW04). Ωστόσο, η πίστα του Silverstone είδε ένα σύνολο 36 μονοθεσίων να παρουσιάζονται, κι επομένως χρειάστηκε να εφαρμοστεί μια επιπρόσθετη περίοδος προκριματικών για τους πιο αργούς και νεοφερμένους οδηγούς. Ως εκ τούτου, ο McGuire έμεινε εκτός grid και δεν του παρουσιάστηκε νέα ευκαιρία για να προκριθεί σε άλλο Grand Prix. Μετά από μόλις δύο μήνες σκοτώθηκε στο Brands Hatch, κατά την προετοιμασία του για έναν υποστηρικτικό αγώνα με μονοθέσια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2007, η McLaren εξέδωσε δημοσίως μια γραπτή απολογία για την τραγελαφική της ιστορία με την περιβόητη υπόθεση του Spygate. Η Βρετανική ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από το πρωτάθλημα Κατασκευαστών εκείνης της σεζόν και δεχτεί ένα υπέρογκο πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η FiA προοριζόταν να επιβάλει στη McLaren ποινή βαθμών και για τη σεζόν του 2008, κάτι που αναίρεσε ύστερα από την δημοσίευση της απολογίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles