spot_img

Σαν σήμερα, 18 Φεβρουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1898 γεννήθηκε μια τεράστια προσωπικότητα από τον χώρο της αυτοκίνησης που ακούει στο όνομα Enzo Ferrari. Ο Ιταλός ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο των αγώνων ως οδηγός της Alfa Romeo και υπήρξε πολύ επιτυχής στα Grand Prix της εποχής του. Ωστόσο, αποσύρθηκε νωρίς από την οδήγηση για να ιδρύσει τη δική του ομάδα υπό την χρηματοδότηση της Alfa Romeo, με το όνομα Scuderia Ferrari. Έκτοτε, η ομάδα αυτή σταδιακά καθιερώθηκε ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φίρμες αυτοκινήτων, τόσο στους αγώνες όσο και στον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης. Ο “Il Commendatore” υπήρξε ανέκαθεν σκληρός και αμείλικτος απέναντι σε κάθε παράγοντα που επηρέαζε την ομάδα του και, με τις τακτικές του, δημιούργησε ένα όνομα που άφησε εποχή και διατηρεί τη μοναδική φιλοσοφία του μέχρι και σήμερα.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1958 γεννήθηκε ο Giovanni Lavaggi. Σε αντίθεση με τους περισσότερους υποψήφιους επαγγελματίες οδηγούς, ο Ιταλός δεν μπορούσε  να χρηματοδοτήσει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες και ξεκίνησε να τρέχει αγώνες μόλις στην ηλικία των 26. Πράγμα παράδοξο, αν αναλογιστούμε πως αποτελούσε απόγονος μιας ευγενούς οικογένειας, της οποίας η ιστορία ξεκινάει πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα. Παρά τις δυσκολίες, ο Lavaggi επέδειξε αξιότιμες ικανότητες πίσω από το τιμόνι όταν  έτρεχε στις μικρές κατηγορίες formula, κερδίζοντας έτσι ένα κάθισμα στην ομάδα Kremer της Porsche για τους αγώνες αντοχής. Μάλιστα, την εκπροσώπησε στις 24 ώρες της Daytona το 1995, κερδίζοντας τον αγώνα μαζί με τους Jürgen Lässig, Christophe Bouchut και Marco Werner. Στο μεσοδιάστημα, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον ευρύτερο χώρο της F1 όταν έκανε κάποια τεστ με την March, όντας παράλληλα και μηχανικός.

Σαν σήμεραΛίγους μήνες μετά τη νίκη του στη Daytona, ο 35χρονος Lavaggi συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για να κάνει ντεμπούτο στην F1 με την παραπαίουσα ομάδα της Pacific. Το μονοθέσιο ήταν απογοητευτικά αναξιόπιστο και δεν του επέτρεψε να τερματίσει σε κανένα από τα τέσσερα Grand Prix που ξεκίνησε. Η Pacific αποσύρθηκε από την F1, αλλά ο Ιταλός επανήλθε και πάλι οδηγώντας για την Minardi στους 6 τελευταίους αγώνες του 1996. Ωστόσο, απέτυχε να προκριθεί σε τρεις περιπτώσεις και οι τερματισμοί του ήταν πολύ μέτριοι, αφήνοντάς τον ξανά εκτός F1, αυτήν τη φορά οριστικά.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 2001, ο κόσμος των αγώνων θρήνησε τον χαμό του τεράστιου Dale Earnhardt Sr. Ο 7-φορές πρωταθλητής του NASCAR ενεπλάκη σε ένα δυστύχημα στον τελευταίο γύρο του Daytona 500, αποκομίζοντας θανάσιμα κρανιακά κατάγματα. Ο χαμός του 49χρονου θρύλου οδήγησε στην απαρχή επίμονων ενεργειών για τη συνολική βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας σε όλους τους τομείς του NASCAR: από τα ίδια τα αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό των οδηγών, μέχρι και τις πίστες.

Σαν σήμερα το 2007 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Rally Νορβηγίας στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC). Νικητής του event ήταν ο Mikko Hirvonen με ένα εργοστασιακό Ford Focus RS, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλός του, Marcus Grönholm. Το βάθρο ολοκληρώθηκε από τον ντόπιο Henning Solberg, ο οποίος οδήγησε ένα Ford Focus RS της M-Sport.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles