spot_img

Σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Αυστραλός άσσος της F1, Alan Jones. Έκανε το ντεμπούτο του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ το 1975 και αγωνίστηκε συνολικά σε 116 Grand Prix με τις ομάδες των Hesketh, Hill, Surtees, Shadow, Williams, Arrows και Haas-Lola. Από τους αγώνες αυτούς κέρδισε 12 φορές – μία φορά με τη Shadow και 11 με τη Williams. Μάλιστα, το 1980 οδήγησε την τελευταία στον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο, ξεκινώντας μια λαμπρή ιστορία για την ομάδα αυτή.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1975, ο θρύλος του NASCAR Richard Petty έριξε γύρο σε όλο το grid και πήρε μια εμφατική νίκη στα 500 μίλια του Bristol. Ηγήθηκε τον αγώνα για 218 από τους 500 γύρους, τερματίζοντας έναν γύρο μπροστά από τον δεύτερο Lennie Pond. Τρίτος ήταν ο Darrell Waltrip, άλλους δύο γύρους πίσω. Ο αγώνας προοριζόταν να διεξαχθεί τον Ιούλιο, αλλά για να αποφευχθεί η έντονη καλοκαιρινή ζέστη μετατέθηκε για τον Νοέμβριο.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2008, ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στην F1 με άκρως δραματικό τρόπο. Ο Βρετανός πήρε την πέμπτη θέση στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου για το Grand Prix Βραζιλίας, ώστε να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Timo Glock είχε μείνει με slick ελαστικά στην πίστα ενόσω έβρεχε, με τον ρυθμό του έτσι να μην του επιτρέπει να κρατηθεί στην πίστα και να αφήνει στον Hamilton το κενό να περάσει. Ο τοπικός ήρωας Felipe Massa πήρε τη νίκη στο Interlagos και έμοιαζε να κρατάει τον τίτλο στα χέρια του, με τον Hamilton εν τέλει να του τον κλέβει μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2014, ο Lewis Hamilton κέρδισε το Αμερικανικό Grand Prix με τη Mercedes και έγινε ο πολυνίκης Βρετανός στην F1, με 32 νίκες. Ο ομόσταυλος Nico Rosberg εκκίνησε από την pole position και ηγήθηκε το πρώτο σκέλος του αγώνα. Μετά την αλλαγή ελαστικών τους, ο Hamilton εν τέλει πήρε την πρωτοπορία στον γύρο 24 από τους 56 και έβαλε πλώρη για τη δέκατη νίκη του στη σεζόν. Το αγωνιστικό τριήμερο είδε μόλις 18 μονοθέσια να τρέχουν, καθώς οι μικρές ομάδες των Marussia και Caterham είχαν μπει σε καθεστώς διαχείρισης εξαιτίας πολλών οικονομικών προβλημάτων και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles