spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια Race: Άπιαστος Hamilton, Πρωταθλήτρια η Mercedes

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Εμίλια-Ρομάνια, κάνοντας μια απίστευτη εμφάνιση, με την Mercedes να παίρνει τον 7ο Τίτλο.

Ο Βρετανός δεν έκανε καλή εκκίνηση στο GP Εμίλια-Ρομάνια στην αρχή, αλλά οδήγησε με εξαιρετικό τρόπο. Έχοντας κενή πίστα, έγραψε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο και πήρε την 1η θέση τη στιγμή του έπρεπε. Οδηγώντας εξαιρετικά, πήρε την 93η νίκη της καριέρας του και είναι μια ανάσα από τον 7ο Παγκόσμιο Τίτλο. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με την δεύτερη W11. O Φινλανδός είχε ζημιά στο πάτωμα από την αρχή που τον περιόρισε, όμως δικά του λάθη τού στέρησαν επίσης τη νίκη. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Mercedes πήρε το 7ο σερί της  Πρωτάθλημα και έγραψε νέο ρεκόρ στην F1.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo με την Renault, o οποίος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση για να πάρει το δεύτερο βάθρο του. Στο τέλος του GP Εμίλια-Ρομάνια, κράτησε πίσω του τον Daniil Kvyat και ήταν τρομερά χαρούμενος. Ο Ρώσος πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα σε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Charles Leclerc έφερε την Ferrari στην 5η θέση με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και στρατηγική από τον Μονεγάσκο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 6η θέση έκλεισε ο Sergio Perez με την Racing Point. O Μεξικανός έκανε μια φανταστική εμφάνιση στην αρχή του αγώνα, όμως το pit-stop τού κόστισε. Οι δύο McLaren, δίχως να απειλούν ή να απειλήσουν, πήραν τις θέσεις 7 και 8 και μαζί σημαντικούς βαθμούς. Οι δύο Alfa Romeo με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi έκλεισαν τη 10άδα.

Ο Nicholas Latifi έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα για την 11η θέση, ενώ η Ferrari κατέστρεψε τον αγώνα του Sebastian Vettel. O Γερμανός είχε πολύ κακό pit-stop και έχασε ευκαιρία για σημαντικούς βαθμούς.

Κάκιστο αγώνα είχε η Red Bull. O Max Verstappen είδε το ελαστικό του να σκάει από την 2η θέση και να εγκαταλείπει. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε έναν τρομερό αγώνα, περνώντας μάλιστα τον Bottas από την εξωτερική. Από την άλλη, ο Alex Albon έχασε θέσεις στην εκκίνηση, έκανε λάθη στον αγώνα, με αποκορύφωμα το λάθος μετά το SC όπου τον έριξε στην τελευταία θέση.

GP Εμίλια-Ρομάνια

Στην εκκίνηση, ο Hamilton είχε εξαιρετικό πέταγμα. Όμως στη δεύτερη φάση, ο Bottas είχε καλύτερη επιτάχυνση και ο Verstappen τον είχε περάσει. Ο Ricciardo εκμεταλλεύτηκε την εσωτερική και πέρασε τον Gasly για την 4η θέση. Ο Leclerc προσπέρασε επίσης τον Albon, ενώ οι δύο McLaren διατήρησαν τις θέσεις τους. Ο Stroll είχε επαφή με τον Ocon και έσπασε την αεροτομή του.

Ο Hamilton ήταν πολύ τυχερός πριν τα φρένα για τη στροφή 1. Έχοντας δύο μονοθέσια αριστερά του άνοιξε τη γραμμή και ο Gasly πάτησε φρένο, ώστε να μην έχουν επαφή. Ο Vettel στην Tosa είχε επαφή με τον Magnussen ενώ ο Giovinazzi ,έχοντας εκκινήσει με την soft, κέρδισε 6 θέσεις.

Οι τρεις πρώτοι ήταν μαζί στην πίστα, με τον Bottas να μην μπορεί να ανοίξει πολύ τη διαφορά. Στον 6ο γύρο, ο Sainz προσπέρασε τον Norris, o οποίος δυσκολευόταν, με τον Perez να είναι κολλημένος πίσω τους.

Ο Gasly ήταν ο μεγάλος άτυχος των πρώτων γύρων. Έχοντας πλησιάσει τον Ricciardo, η ομάδα του είπε πως πρέπει να εγκαταλείψουν λόγω προβλήματος στο PU.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στον 12ο γύρο η διαφορά ανάμεσα στους τρεις πρώτους ήταν στα 3s, με τον Ricciardo πίσω στα 12.5s. Τα πρώτα pit-stop ξεκίνησαν στον 13ο γύρο, με τους Leclerc, Norris και Ocon να αλλάζουν στην hard γόμα. Στον επόμενο γύρο ακολούθησαν οι Ricciardo, Albon και Kvyat, δίχως όμως να υπάρξει αλλαγή στις θέσεις. Ο Leclerc, στην προσπάθεια του να πλησιάσει τον Ricciardo, είχε ένα βίαιο μπλοκάρισμα στην Tosa. O Sainz ήταν ο μοναδικός που είχε μείνει έξω με την soft γόμα στον 17ο γύρο.

Όμως, από την McLaren τον έφεραν για αλλαγή και πέρασε στην medium γόμα.

Η Red Bull στο τέλος του 18ου γύρου, έφερε τον Verstappen για αλλαγή στην hard γόμα και οι Mercedes έμειναν έξω. Ο Bottas μπήκε αμέσως για αλλαγή και βγήκε μπροστά από τον Ολλανδό. Ο Hamilton ζήτησε και έμεινε έξω κάνοντας και ταχύτερο γύρο. O Βρετανός έκανε φοβερούς χρόνους και αύξανε τη διαφορά. Όμως η Mercedes ενημέρωσε τον Bottas πως έχει ζημιά στο πάτωμα.

Την ίδια στιγμή, είχε δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό τρενάκι. Ο Ricciardo είχε κολλήσει πίσω από τον Magnussen στην 8η θέση. Αυτό ήταν σαν γλυκό για τον Perez που ήταν 4ος με την medium γόμα. Ο Αυστραλός έκανε τη κίνηση και πέρασε τον Δανό, ο οποίος έπεσε πίσω και από τον Leclerc.

O Perez βγήκε από τα pit μπροστά από τον Ricciardo έχοντας κερδίσει 6 θέσεις με το overcut. O Hamilton παράλληλα έμενε κι άλλο έξω και είχε πλέον τη διαφορά στα 26.8s από τον Bottas. Εκείνη τη στιγμή όμως, ο Ocon αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη και εγκατέλειψε από τον αγώνα. Το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνιση του, με τον Hamilton να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών.

Ο Βρετανός είχε ήδη καλύψει τη διαφορά που χρειαζόταν από τον Bottas. Βγαίνοντας από τα pit βγήκε στην 1η θέση. Η ταχύτητα του Hamilton ήταν τρομερή ακόμα και ανάμεσα στη κίνηση και δίχως το VSC θα έβγαινε στην πρωτοπορία. Ο μέσος όρος ενός pit-stop ήταν στα 27s και η διαφορά πριν μπει ήταν στα 28.4s.

Διαβάστε επίσης: Crashgate: H μαύρη μέρα στην ιστορία της F1

Ο Vettel ήταν εκείνος που δεν είχε μπει για αλλαγή όντας στην 4η θέση και τον ακολουθούσαν οι Raikkonen και Latifi. H Williams έφερε τον Καναδό στον 35ο γύρο.

Ο Bottas έκανε λάθος στο τέλος του 36ου γύρου και επέτρεψε στον Verstappen να κολλήσει πίσω του. O Ολλανδός τον πίεζε, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να τον απειλήσει ουσιαστικά. Η ζημιά στο μονοθέσιό του ήταν σημαντική και την είχε από τον δεύτερο γύρο.

Ο Vettel έκανε εξαιρετική δουλειά και είχε καλύψει σε χρόνο μέχρι και τις McLaren. Η ομάδα τον έφερε στον 40ο γύρο για να περάσει στην hard γόμα. Όμως το pit-stop του ήταν παραπάνω από τραγικό. Το εμπρός δεξί και το πίσω αριστερό ελαστικό δεν κούμπωσαν ποτέ. Συνολικά ξόδεψε 13s ακινητοποιημένος και βγήκε στην 14η θέση.

Ο Bottas έκανε και τέταρτο λάθος στη Rivazza. Αυτή τη φορά, ο Verstappen ήταν για τα καλά πίσω του και με το DRS τον προσπέρασε στα φρένα της Τ1 για την 2η θέση. Η ζημιά στο μονοθέσιο του Bottas ήταν τέτοια που έπεσε στους επόμενους γύρους σχεδόν 10s πίσω.

Ο Raikkonen μπήκε στον 50ο γύρο για να βάλει την soft γόμα ελαστικών. Βγήκε στην 12η θέση και είχε ελπίδες για βαθμούς. Όμως όλα άλλαξαν στον επόμενο γύρο.

Ο Verstappen είδε το πίσω δεξί ελαστικό του να σκάει πριν το σικέιν Villeneuve και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να βγει και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη από το GP Εμίλια-Ρομάνια.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του, με τον Bottas να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών. Ο Hamilton δεν πρόλαβε να μπει και ήταν πίσω από το SC. Όταν μπήκε όμως, έβαλε επίσης την soft και βγήκε ακριβώς μπροστά από τον Bottas. Για αλλαγή ελαστικών μπήκαν οι Perez, Kvyat, Sainz, Norris και Vettel.

Διαβάστε επίσης: GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Έκλεψε την παράσταση ο Bottas

Πίσω από το SC, o Russell έκανε ένα τεράστιο λάθος. Προς την Aqua Mineralle, έχασε μόνος του τον έλεγχο από την 10η θέση και κατέληξε στον τοίχο. Αυτό ήταν ό,τι χειρότερο, καθώς είχε την ευκαιρία να πάρει τον πρώτο του βαθμό.

Η πρώτη 10άδα στον 56ο γύρο είχε ως εξής: Hamilton, Bottas, Ricciardo, Leclerc, Albon, Perez, Kvyat, Sainz, Norris και Raikkonen.

Το SC αποχώρησε το τέλος του 57ου γύρου, με τον Hamilton να ανοίγει αμέσως τη διαφορά. Πίσω, ο Kvyat έκανε δύο κρίσιμα προσπεράσματα σε Perez και Albon. O Ταϊλανδός δέχθηκε πίεση από τον Perez και έχασε τη θέση στο σικέιν Villeneuve. Στην έξοδο όμως πάτησε παραπάνω το γκάζι και έχασε τον έλεγχο. Ο Sainz τον απέφυγε τελευταία στιγμή μπλοκάροντας τους εμπρός τροχούς.

Ο Kvyat έκανε και ένα τρομερό προσπέρασμα από την εξωτερική στον Leclerc, ανεβαίνοντας πλέον στην 4η θέση. Ο Perez είχε κολλήσει πίσω από τον Leclerc αλλά δεν είχε φτάσει σε σημείο να τον απειλήσει στον 62ο από τους 63 γύρους. Ο Ricciardo ήταν υπό πίεση από τον Kvyat για την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Hamilton μπήκε στον τελευταίο γύρο, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο. Πίσω δεν άλλαξε κάτι, με τον Βρετανό να περνά τη γραμμή του τερματισμού και να παίρνει την 93η νίκη της καριέρας του με στυλ. Ο Bottas ολοκλήρωσε στην 2η θέση, ενώ ο Ricciardo πήρε ακόμα ένα βάθρο με την Renault. Οι δύο Alfa Romeo, έκλεισαν τη 10άδα.

Η Mercedes εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και έκανε νέο ρεκόρ στην F1.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Εμίλια-Ρομάνια

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Πορτογαλίας. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles