spot_img

Σαν σήμερα, 22 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε ο Jean-Pierre Nicolas. Ο Γάλλος έτρεξε σε 40 events του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) και κατέκτησε συνολικά 5 νίκες, με τον Jean Todt να αποτελεί έναν εκ των συνοδηγών που συνεργάστηκαν μαζί του. Ο Nicolas εκπροσώπησε την Peugeot για το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του και αποτέλεσε αγωνιστικός διευθυντής της έως και το 2005.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1956, ο Juan Manuel Fangio πήρε άλλη μια νίκη στην πατρίδα του, τερματίζοντας τον αγώνα με την Ferrari του Luigi Musso. Ο Αργεντινός είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη δική του Ferrari, αλλά επωφελήθηκε από τις εγκαταλείψεις των Carlos Menditéguy και Stirling Moss της Maserati. Η Maserati έκανε ένσταση για τη νίκη του Fangio και ζήτησε τον αποκλεισμό του, καθώς σπρώχτηκε από τους ανθρώπους της πίστας μετά από ένα τετακέ. Η ένσταση αυτή δεν λήφθηκε υπόψη από τους αγωνοδίκες και η νίκη του διατηρήθηκε.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1959, ο Mike Hawthorn σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα στη Μεγάλη Βρετανία και έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 29 χρονών. Ο Βρετανός ταλαιπωρούταν ήδη από χρόνια προβλήματα στους νεφρούς του και οι γιατροί του έδιναν ελάχιστο καιρό ζωής: ίσως το τέλος που είχε να ήταν πιο «ταιριαστό» για την περίπτωση του θρυλικού αυτού οδηγού. Πριν τον θάνατό του, ο Hawthorn είχε ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην F1 το 1958. Πέραν αυτής της τεράστιας διάκρισης, σημείωσε νίκες και σε ιστορικούς αγώνες αντοχής όπως οι 24 ώρες του Le Mans και του Spa-Francorchamps.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1993 γεννήθηκε ο Rio Haryanto, ο μοναδικός οδηγός από την Ινδονησία που έτρεξε επίσημα στην F1. Εξαιτίας αυτού, και παρά την μέτρια πορεία του στις μικρές κατηγορίες formula, είχε ένα μεγάλο φανατικό κοινό και έκανε ντεμπούτο με την μικρή ομάδα της Manor το 2016. Ο καλύτερος τερματισμός του ήρθε στο GP Μονακό με μια 15η θέση και οι επιδόσεις του ήταν κατά καιρούς εφάμιλλες με αυτές του ομόσταυλου Pascal Wehrlein. Ωστόσο, η χρηματοδότηση των χορηγών του στέρεψε μεσούσης της σεζόν και η Manor τον αντικατέστησε με τον Esteban Ocon μετά την καλοκαιρινή διακοπή, βάζοντας τέλος στην πορεία του στην F1 μετά από μόλις 12 αγώνες.

Σαν σήμερα το 2000, η αναδιαρθρωμένη ομάδα της Williams πραγματοποίησε ένα τεστ στο Circuit de Barcelona-Catalunya της Ισπανίας, προκειμένου να δοκιμάσει τους νεαρούς Jenson Button και Bruno Junqueira για την κάλυψη του ενός εκ των δύο καθισμάτων της. Αφού οι προσπάθειές τους σε ένα προηγούμενο τεστ στην Jerez επηρεάστηκαν από μηχανικά προβλήματα, ο Βρετανός κατέγραψε με την FW21B γύρο ταχύτερο του Βραζιλιάνου άσσου της Formula 3000 κατά 0.16 δευτερόλεπτα. Οι δύο οδηγοί χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι την παρουσίαση του καινούριου μονοθεσίου ώστε να μάθουν ποιος θα πλαισιώσει τον Ralf Schumacher στην ομάδα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles