spot_img

Verstappen: «Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στο Sochi»

Με το Grand Prix Ρωσίας να πλησιάζει, ο Max Verstappen φάνηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πως κρατάει χαμηλές προσδοκίες ενόψει του αγώνα στο Sochi.

Πέραν του Valtteri Bottas, ο Ολλανδός της Red Bull Racing έδειξε να είναι ο μοναδικός που έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τον Lewis Hamilton για τον τίτλο, έστω και με απειροελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Ωστόσο, στους τελευταίους δύο αγώνες σημείωσε δύο εγκαταλείψεις λόγω μηχανικών προβλημάτων, κάτι που έχει επηρεάσει τον ρυθμό του.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν τρία χαμένα αποτελέσματα που επηρέασαν την έως τώρα φετινή χρονιά του Verstappen. Η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Red Bull Ring, όταν ο Ολλανδός εγκατέλειψε όντας δεύτερος με πρόβλημα στα ηλεκτρικά. Η δεύτερη ήταν στη Monza, με τον κινητήρα της Honda να παραδίδει πνεύμα λίγο μετά το μέσο του αγώνα και η τρίτη ήταν στο Mugello, όταν τα τεχνικά προβλήματα επηρέασαν την εκκίνηση του Verstappen, στέλνοντάς τον στο μέσο του grid που πλήχτηκε από πολλά συμβάντα.

Οι ατυχίες αυτές, σε συνδυασμό με τα συνολικά αποτελέσματα των υπολοίπων οδηγών, διατηρούν μεν τον πιλότο της Red Bull στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, αλλά η διαφορά του από τον επικεφαλής Hamilton βρίσκεται πλέον στους 54 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει πολύτιμους βαθμούς στην Βαρκελώνη ο Rossi

Το Grand Prix Ρωσίας πλησιάζει και η προϊστορία του Verstappen στην πίστα του Sochi δεν δείχνει να τον θέτει ως φαβορί, καθώς ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί εκεί πέντε φορές και δεν έχει σημειώσει ακόμη κάποια παρουσία στο βάθρο.

Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στο Sochi διότι η πίστα, με τις μακριές ευθείες της, ποτέ δεν ευνοούσε τα δυνατά χαρακτηριστικά των μονοθεσίων μας. Είναι ιδιαίτερη γιατί έχει πολλές κάθετες στροφές, κάτι που δεν συναντάμε συχνά. Επομένως είναι καθοριστικής σημασίας να ρυθμίσουμε σωστά το μονοθέσιο ειδικά για τις αργές στροφές, ώστε να είμαστε γρήγοροι στις εξόδους προς τις ευθείες. Το προσπέρασμα είναι επίσης δύσκολο, οπότε ελπίζω σε ένα καλό πρώτο πλασάρισμα και ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

Νομίζω πως ήταν βοηθητικό για όλους στην ομάδα που είχαμε μια εβδομάδα κενό. Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι, ειδικά μετά τον αγώνα στο Mugello όπου δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω ούτε τον πρώτο γύρο. Δεν είναι ωραίο να τελειώνει έτσι άδοξα ένας αγώνας, ειδικά αν ληφθεί υπόψιν πως είχαμε την ευκαιρία για κάτι παραπάνω από ένα απλό βάθρο. Τώρα όμως πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Πιστεύω πως κάναμε κάποια βήματα προόδου με το μονοθέσιο στο Mugello και, φυσικά, ήταν πολύ καλό που ο Alex [Albon] ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά. Εννοείται πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για βάθρα αλλά και για νίκες.

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles