spot_img

Στην Alfa Romeo ο Guanyu Zhou το 2022

Οι θέσεις των οδηγών για το 2022 έκλεισαν, με τον Guanyu Zhou ν’ ανακοινώνεται για την Alfa Romeo το πρωί της Τρίτης και θα αντικαταστήσει τον Antonio Giovinazzi. 

Η τελευταία θέση που εκκρεμούσε στο grid της Formula 1 για το 2022 ήταν αυτή του δεύτερου οδηγού της Alfa Romeo. Το πρωί της Τρίτης, ανακοινώθηκε κι επίσημα πως η θέση αυτή θ’ ανήκει, την επόμενη σεζόν, στον Guanyu Zhou. Ο Κινέζος οδηγός, που ανήκει στην ακαδημία οδηγών της Alpine (Alpine Academy), διανύει την 3η του σεζόν στη Formula 2, όπου και μάχεται για τον τίτλο με τον Αυστραλό Oscar Piastri, επίσης προϊόν της Alpine Academy.

Διαβάστε επίσης: Ο Hamilton απολαμβάνει τη μάχη με τον Verstappen

Ο Zhou γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1999 (22 ετών) και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στην Ιταλική Formula 4 το 2015, ενώ έτρεξε και σε 3 αγώνες της κατηγορίας ADAC Formula 4. Το 2016 εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Formula 3, στην οποία συμμετείχε για 3 σεζόν, ενώ παράλληλα υπήρξε δοκιμαστής οδηγός της ομάδας Techeetah στη Formula E τη διετία 2017-2018. Το 2019 έκανε το άλμα στη Formula 2, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ο Zhou διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν του στη Formula 2, βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος οδηγών κι έχει 142 πόντους, 9,5 λιγότερους από αυτούς που συγκέντρωσε το 2020. Μετράει το 2021 2 νίκες σε Feature Race, στα GP Μπαχρέιν και Μεγάλης Βρετανίας. Έχει, επίσης, μία ακόμα νίκη στο Sprint Race 1 του GP Μονακό. Παράλληλα, τα τελευταία 2 χρόνια είναι δοκιμαστής οδηγός της Renault/Alpine.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Ο Zhou έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως οδηγός της Alfa Romeo:

Από μικρή ηλικία ονειρευόμουν να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για εμένα να ξεκινώ την καριέρα μου στη Formula 1 με μια τόσο θρυλική ομάδα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα στο σπορ στο παρελθόν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην κορυφαία μορφή του μηχανικού αθλητισμού, δίπλα σε έναν έμπειρο και ταλαντούχο οδηγό, όπως είναι ο Valtteri Bottas. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN για αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το να είμαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της χώρας μου στους αγώνες αυτοκινήτου. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή μου και θα χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερες επιτυχίες.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας. Πατήστε εδώ να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο.

Ο Zhou θα είναι ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που έχει καταγωγή από την Κίνα. Προέρχεται, λοιπόν, από μία αγορά (κινεζική) ισχυρή οικονομικά, κάτι που έχει παίξει, αναπόφευκτα, το ρόλο του στην υπογραφή του συμβολαίου του από πλευράς Alfa Romeo. Το πόσο καλός οδηγός είναι, πάντως, θα διαπιστωθεί μόνο από τις επιδόσεις του εντός πίστας.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles