spot_img

Racing Point: «Η πίεση των κανονισμών είναι κομμάτι της F1»

Σύμφωνα με τον Otmar Szafnauer, η Racing Point σκοπεύει να προχωρήσει με την έφεσή της ενάντια στην απόφασή των αγωνοδικών να την τιμωρήσουν.

Η βρετανική ομάδα δέχτηκε χρηματικό πρόστιμο €400.000 και αφαίρεση 15 βαθμών από την κατάταξη κατασκευαστών, λόγω διαμαρτυρίας που έκανε η Renault για το σύστημα φρένων της RP20. Το σύστημα αυτό αποτελούσε θεμελιώδη αντιγραφή αυτού της περσινής Mercedes W10, πράγμα που παραβίαζε τους αγωνιστικούς κανονισμούς.

Παρά τον σάλο που δημιούργησε η όλη ιστορία στον χώρο των paddock και του ίντερνετ γύρω από την “ρεπλίκα” του περσινού νικητήριου μονοθεσίου, οι αγωνοδίκες έδωσαν το ελεύθερο στην Racing Point να συνεχίσει με το ίδιο σύστημα φρένων μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό εξώθησε τις Renault, McLaren, Williams και Ferrari σε κατάθεση εφέσεων κατά της απόφασης αυτής.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα που είδε ανακοίνωση της FIA περί απαγόρευση ολοκληρωτικής αντιγραφής από το 2021, όλες οι ομάδες απέσυραν τις εφέσεις τους, εκτός από την Ferrari. Η ιταλική ομάδα δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και η υπόθεση φαίνεται πως θα διευθετηθεί στο Διεθνές Εφετείο της FIA.

Ο Otmar Szafnauer δήλωσε:

Νομίζω πως η Renault το μόνο που ζητούσε ήταν μια ξεκάθαρη διευκρίνηση γύρω από τους κανονισμούς. Είναι καλό που έπραξαν ακριβώς αυτό που εξέφρασαν στην αρχή, ότι δηλαδή επιζητούσαν απλώς ξεκάθαρες διευκρινήσεις και μόνο, κι εφόσον τις πήραν, απέσυραν την έφεση. Εμείς όπως και να έχει συνεχίζουμε. Όπως γνωρίζετε, η Formula 1 έχει να κάνει με την αναζήτηση των ορίων στους κανονισμούς και την αξιοποίησή τους. Αυτό κάναμε κι εμείς, πιστεύουμε πως κινηθήκαμε εντός των κανονισμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles