spot_img

Το GP Ισπανίας διατηρείται στη Βαρκελώνη έως το 2026

Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως ήρθε σε νέα συμφωνία με την πίστα της Βαρκελώνης, με το GP Ισπανίας να παραμένει στο πρόγραμμα μέχρι το 2026 τουλάχιστον.

Το GP Ισπανίας διεξάγεται στην πίστα της Βαρκελώνης από την χρονιά κατασκευής της, το 1991. Το τελευταίο μακροχρόνιο συμβόλαιο είχε λήξει το 2019, όμως το GP Ισπανίας είχε ανανεώσεις για έναν χρόνο, έκτοτε, τόσο για το 2020 όσο και για το 2021. Στις αρχές της εβδομάδας, η κυβέρνηση της Καταλονίας έδωσε το πράσινο φως στους διοικούντες της πίστας να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το μέλλον του GP Ισπανίας. Το πρωί της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε πως υπήρξε νέα 5ετής συμφωνία με το Circuit de Catalunya, το οποίο θα βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1 έως το 2026.

Διαβάστε επίσης: Vettel και Schumacher φτιάχνουν ομάδα για το Race of Champions

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει βελτιώσεις στην πίστα και τις εγκαταστάσεις της, ενόψει του προσεχούς αγώνα το Μάιο του 2022. Δεν έχει γίνει, ωστόσο, κάποια αναφορά για το αν στις βελτιώσεις αυτές περιλαμβάνεται κάποια αλλαγή στη χάραξη της πίστας. Υπενθυμίζεται πως η αρχική χάραξη της πίστας έχει υποστεί αλλαγές από την αρχική της κατασκευή, με την πρώτη να συμβαίνει το 1995 στη στροφή 9 (Campsa), αλλά και διάφορες αλλαγές στη στροφή 10 (La Caixa), καθώς επίσης και το κομμάτι πριν την τελευταία στροφή της πίστας (New Holland).

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, Stefano Domenicali, έκανε τις εξής δηλώσεις για τη συμφωνία αυτή:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε τη συμφωνία με το Circuit de Barcelona-Catalunya. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τις αρχές για τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους για να παραμείνει η Formula 1 στη Βαρκελώνη και να συνεχιστεί η μακρά ιστορία της πίστας με το άθλημα, με τη διεξαγωγή βελτιώσεων που θα γίνουν στην πίστα, αλλά και τις εγκαταστάσεις. Οι ομάδες και οι οδηγοί πάντα ανυπομονούν να τρέξουν στην πίστα και να επισκεφτούν τη Βαρκελώνη, αλλά και οι θεατές θα συνεχίσουν να βλέπουν τους τοπικούς ήρωες, Fernando Alonso και Carlos Sainz, από κοντά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το GP Ισπανίας διεξάγεται ανελλιπώς στην πίστα της Βαρκελώνης από το 1991 και φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια διεξαγωγής στη Formula 1. Η παραμονή του στο άθλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερη και είναι, πλέον, ένας από τους κλασσικούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles