spot_img

Θα έχει νούμερο ένα οδηγό η Ferrari το 2024;

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αποκάλυψε τους ρόλους των Charles Leclerc και αν θα υπάρχει νούμερο ένα και νούμερο δύο ρόλος στο 2024.

Στη Scuderia Ferrari είναι έτοιμοι για την ερχόμενη σεζόν της Formula 1. Η εξέλιξη του μονοθεσίου είναι στα τελικά στάδια, η ημερομηνία παρουσίασης έχει ανακοινωθεί και στο Μαρανέλο πραγματοποιούν τις τελικές προετοιμασίες τους ενόψει 2024, μια χρονιά που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Carlos Sainz βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους. Μπορεί η παραμονή του Μονεγάσκου να είναι δεδομένη, ωστόσο αυτή του Ισπανού δεν είναι, παρά το γεγονός πως θέλει άμεσα να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Αυτό έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με το πώς η Ferrari θα διαχειριστεί τους οδηγούς της. Ενόψει της σεζόν του 2024, ο επικεφαλής των «κόκκινων», Fred Vasseur, ρωτήθηκε για τα πλάνα που έχει για τους οδηγούς του.

«Αποδείξαμε εφέτος πως είχαμε ίση αντιμετώπιση ανάμεσα στους δύο οδηγούς μας. Θυμάμαι πως πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχα πάρα πολλές ερωτήσεις για το αν θα είναι ο Charles νούμερο ένα, ο Κάρλος νούμερο δύο, μπλα, μπλα, μπλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια υπήρξαν εντολές από την ομάδα στους οδηγούς μας. Στη Σιγκαπούρη για παράδειγμα ο Σαρλ συμφώνησε να βοηθήσει τον Carlos βάζοντας τη μαλακή γόμα για να περάσει στην εκκίνηση τον George Russell. Ζητήσαμε από τον Charles να καθυστερήσει τον Russell και το έκανε. Αυτό που λέω είναι πως οι οδηγοί μας μπόρεσαν να συνεργαστούν πολύ καλά».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Επιπλέον, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει στην ιεραρχία ανάμεσα στους Leclerc και Sainz το 2024.

«Δεν θέλω να έχω νούμερο ένα οδηγό. Έχουμε δύο οδηγούς και κάνουν καλή δουλειά. Ο Carlos ήταν πολύ δυνατός μετά το καλοκαίρι και είχε φοβερούς αγώνες σε Ιταλία και Σιγκαπούρη. Ο Leclerc έδωσε τη δική του απάντηση επίσης. Θα συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο, δεν θέλω να έχω έναν καλό νούμερο ένα οδηγό και έναν δεύτερο όχι τόσο καλό. Έχουμε δύο οδηγούς. Ένα καλό στη σεζόν ήταν που σκόραραν σχεδόν τον ίδιο αριθμό βαθμών. Θα έχουν τις ίδιες ελευθερίες και την ίδια προσέγγιση στη στρατηγική».

Θα έχει η Scuderia Ferrari το κατάλληλο μονοθέσιο για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 τη νέα χρονιά;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles